Treceți la conținutul principal

Program cultural de vara in Bucuresti

Vineri, 31 iulie, în parcul Bazilescu din Capitală, se va juca piesa Teatrului Metropolis, "Crimă La Howard Johnson" , de Ron Clark şi Sam Bobrick, în cadrul proiectului "Cartier de vară" al Centrului de Proiecte Culturale ArCub. “Crima la Howard Johnson” este titlul unui spectacol care prezintă povestea unui triunghi conjugal, format din soţia Arlene (Raluca Rusu), amantul Mitch (Emanuel Pârvu) şi soţul Paul (Marius Galea). Fiecare dintre ei este la un moment dat moti­vul tentativei de omor plănuită de ceilalţi doi, de aici şi umorul piesei. Locul crimei, aşa cum spune şi titlul spectacolului este o cameră a Hotelului Ho­ward Johnson. Piesa se va juca începând cu ora 20.00.


Sâmbătă, 1 august, iubitorii de muzică clasică vor putea asista, începând cu ora 21.30, la concertul extraordinar Promenada Operei, care va fi susţinut, pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti. Preluând modelul manifestărilor de amploare realizate de instituţiile de gen din Europa, precum operele din Londra, Paris, Roma, Viena, Berlin, Madrid, Praga, Opera Naţională Bucureşti (ONB) şi-a propus şi a reuşit ca acest eveniment să devină tradiţional. Concertul din acest an reuneşte tineri artişti lirici, care s-au făcut deja remarcaţi în cadrul producţiilor ONB sau prin participarea la importante competiţii internaţionale de gen: Antonela Bârnat, Mihaela Işpan, Teodor Ilincăi, Maria Jinga, Marius Manea, Bogdan Mihai, Aurelia Florian. Alături de tinerii solişti evoluează şi vedetele ONB Eugen Secobeanu, Silvia Sorina Munteanu, Iordache Basalic şi Mihaela Stanciu. Prima ediţie a Promenadei a avut loc pe 25 august 2007, iar cea de-a doua pe 30 august 2008. Accesul la spectacol este gratuit.

Duminică, 2 august, cinefilii bucureşteni pot viziona, la Studioul Horia Bernea, de la Muzeul Ţăranului Român, producţia franţuzească din 2004, "Priveşte-mă" (Comme une Image), regizat de Agnès Jaoui. Pelicula prezintă povestea mai multor persoane care stiu foarte bine ce ar fi făcut dacă ar fi fost în locul altora, dar nu ştiu cum să se descurce cu propria identitate, pe care o caută. Pelicula a câştigat, în 2004, premiul pentru cel mai bun scenariu în cadrul festivalului la Cannes. Filmul, în complexitatea lui, prezintă o imagine amuzantă despre faimă şi consecinţele acesteia. Spre deosebire de alte modele, Lolita se luptă cu încrederea în sine şi să recâştige afecţiunea tatălui său. Filmul va rula începând cu ora 21.30, iar preţul unui bilet variază între 2 şi 6 lei.


30 IULIE - Estivalul de chitară: În căutarea frumosului pierdut propune o stagiune extraordinară de 8 concerte de vară găzduite de Rotonda din sediul central al Bibliotecii Naţionale, în Str. Ion Ghica 4

Concertele se vor desfăşura săptămânal, în fiecare zi de joi, în perioada 15 iunie-10 august 2009, fiind reunite sub generosul concept enunţat în însuşi numele proiectului.
În căutarea frumosului pierdut reprezintă, aşadar, un demers care propune, sub pretextul unei istorii a chitarei, o reinventariere a frumosului din muzică, literatură şi arte.
Din punct de vedere muzical, stagiunea de concerte propusă de Estivalul de chitară îşi doreşte să fructifice potenţialul chitarei în muzica de cameră.
Joi, 30 iulie 2009, ora 19.00
Seară de muzică pentru două chitare
Cu Olivia Iancu şi Claudiu Lobonţ.
Joi, 6 august 2009, ora 19.00
Seară de muzică celtică şi irlandeză
Cu Maxim Belciug (chitară) şi Tudor Anghelescu (chitară).
Lecturi: Gabriel Spahiu.


31 IULIE - Bucureştenii iau contact cu tradiţiile populare la Târgul Meşteşugarilor

Iubitorii de meşteşuguri tradiţionale sunt aşteptaţi între 31 iulie-2 august la Târgul Meşteşugarilor organizat de Primăria Sectorului 1 în colaborare cu ATE CARPATIA. Evenimentul va avea loc pe Bulevardul Aviatorilor din Bucureşti, pe trotuarul dinspre Parcul Kiseleff.
După ce în ultimele două weekenduri au vizitat Târgul de Antichităţi şi Târgul Vintage, organizate în aceeaşi zonă, la acest final de săptămână bucureştenii au ocazia să ia contact la Târgul Meşteşugarilor cu tradiţiile populare şi cu meşteşugurile tradiţionale, urmărind şi demonstraţii ale meşterilor populari de sculptură în lemn şi olărit.

În cadrul târgului vor fi expuse produse de artizanat, vestimentaţie rustică, sculptură în lemn, ceramică, pictură pe lemn, instrumente muzicale, ouă încondeiate, modelaj în lut, vase din cupru, macrameuri, obiecte din piele şi pâslă, sculptură în os, obiecte din papură, sticlă decorativă, goblenuri, bijuterii lucrate manual şi tot ceea ce înseamnă artă populară.

Comentarii

Adelina a spus…
Am fost la "Comme une Image". Filmul a fost ok (deşi nu prea reuşit), dar condiţiile groaznice: am stat pe o bancă fără spătar 2 ore de-am murit de durere de spate, iar biletul a fost 12 lei. Unul singur. :) Nicidecum între 2 şi 6 lei.
Mai puneam câţiva lei şi mergeam într-un cinema adevărat. Adică nu mă deranjează condiţiile rustice atât timp cât şi preţul biletului e "rustic". Oricum iubi a jurat că nu mai călcăm pe-acolo. :))
Gingasia a spus…
Imi pare rau de experienta neplacuta!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .