Treceți la conținutul principal

Târg de mirodenii în Cetatea Râşnovului

Daca ajungeti la Rasnov, mergeti la Târgul de mirodenii în Cetatea Râşnovului. Sâmbătă, 4 iulie şi duminică, 5 iulie 2009 va avea loc prima ediţie a Târgului de mirodenii în Cetatea Râşnov. Gama mirodeniilor şi a plantelor aromatice de la târg va fi mai diversificată decât la celelalte ediţii de la Braşov. De la standurile celor patru producători participanţi vor putea fi cumpărate amestecuri (garam massala, tandori massala, curry), condimente rare: nigelia, sumac, anason stelat, cardamon, şofran sau ceai, allspice, cuişoare, ghimbir, mosc, lămâiţă, tarhon, vanilia Bourbon etc.


O noutate vor fi băuturile răcoritoare bio obţinute din mirodenii şi plante exotice, cum ar fi berea de ghimbir, sau sucul de aloe cu ghimbir. De la târg nu vor lipsi nici cosmeticele naturale realizate pe baza unor condimente, precum uleiul de amla care ajută la regenerarea părului sau crema de faţă cu turmeric şi praf de aur de 24 de karate.


Târgul de mirodenii din Cetatea Râşnov se deschide sâmbătă, 4 iulie la orele 11,00 şi se va încheia duminică, 5 iulie, la orele 18,00. Pe durata celor două zile organizatorii vă propun demonstraţii precum pregătirea amestecului „Herbs de Provence”, de măcinare a grâului sau degustări de băuturi şi preparate în compoziţia cărora intră mirodeniile: compotul Isoldei pentru Tristan, cafea cu anason sau cardamon, zattar şi lipie libaneză, bere cu ghimbir, gem de rubarbă cu mere, şofran şi ghimbir sau pâine cu mirodenii. Membrele Clubului Soroptimist Braşov pregătesc pentru degustarea de duminică pampuşti, kossuth kifli şi gomboţi cu prune.


Program

Sâmbătă, 4 iulie 2009 10.30-18.30 Deschiderea Expoziţiei şi a Târgului de Mirodenii cu vânzare; participă Fuchs România, Sc.Indicom SRL., Sonnentor (reprezentant Paradisul Verde) şi Bâtea SRL. (reprezentant Adc Trading)

10.30 Degustări de produse culinare cu mirodenii: cafea cu anason, cafea cu cardamon, compotul Isoldei pentru Tristan, zahtar cu lipie; foccaccia cu rozmarin

12.00, 14.00-16. 00 şi 18.00 Demonstraţii şi ateliere:Măcinarea grâului cu o moară miniaturală; pregătirea amestecului "Herbes de Provence";

12.00-16.00 Medieval reenactment: concursuri inedite şi recrutări de cavaleri (Străjerii Coroanei)

16.00 Piesa de teatru medieval "Se caută un străjer" - (Străjerii Coroanei)


Duminică, 05 iulie 2009

10.30-18.30 Deschiderea Expoziţiei şi a Târgului de Mirodenii cu vânzare; participă Fuchs, Sc.Indicom SRL., Sonnentor (reprezentant Paradisul Verde) şi Bâtea SRL. (reprezentant Adc Trading)

10.30-14.00 Prezentarea mirodeniilor şi degustări de produse tradiţionale(Clubul Soroptimist Internaţional Braşov): Cafea cu cardamon - orele 10.30-12.00; Pampuşti - orele 12.00- 12.30; Cozonac, Varga beles - orele 14.00-14.3017.00-18.00 Concert de muzică veche valahă, maghiară şi madrigale:Jugend Bach Chor -Parohia Evaghelică C. A. Braşov, conducerea muzicală Steffen Markus Schlandt; Ansamblul Codex Sfântu Gheorghe, conducerea muzicală Ignac Filip

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .