Treceți la conținutul principal

Târg de mirodenii în Cetatea Râşnovului

Daca ajungeti la Rasnov, mergeti la Târgul de mirodenii în Cetatea Râşnovului. Sâmbătă, 4 iulie şi duminică, 5 iulie 2009 va avea loc prima ediţie a Târgului de mirodenii în Cetatea Râşnov. Gama mirodeniilor şi a plantelor aromatice de la târg va fi mai diversificată decât la celelalte ediţii de la Braşov. De la standurile celor patru producători participanţi vor putea fi cumpărate amestecuri (garam massala, tandori massala, curry), condimente rare: nigelia, sumac, anason stelat, cardamon, şofran sau ceai, allspice, cuişoare, ghimbir, mosc, lămâiţă, tarhon, vanilia Bourbon etc.


O noutate vor fi băuturile răcoritoare bio obţinute din mirodenii şi plante exotice, cum ar fi berea de ghimbir, sau sucul de aloe cu ghimbir. De la târg nu vor lipsi nici cosmeticele naturale realizate pe baza unor condimente, precum uleiul de amla care ajută la regenerarea părului sau crema de faţă cu turmeric şi praf de aur de 24 de karate.


Târgul de mirodenii din Cetatea Râşnov se deschide sâmbătă, 4 iulie la orele 11,00 şi se va încheia duminică, 5 iulie, la orele 18,00. Pe durata celor două zile organizatorii vă propun demonstraţii precum pregătirea amestecului „Herbs de Provence”, de măcinare a grâului sau degustări de băuturi şi preparate în compoziţia cărora intră mirodeniile: compotul Isoldei pentru Tristan, cafea cu anason sau cardamon, zattar şi lipie libaneză, bere cu ghimbir, gem de rubarbă cu mere, şofran şi ghimbir sau pâine cu mirodenii. Membrele Clubului Soroptimist Braşov pregătesc pentru degustarea de duminică pampuşti, kossuth kifli şi gomboţi cu prune.


Program

Sâmbătă, 4 iulie 2009 10.30-18.30 Deschiderea Expoziţiei şi a Târgului de Mirodenii cu vânzare; participă Fuchs România, Sc.Indicom SRL., Sonnentor (reprezentant Paradisul Verde) şi Bâtea SRL. (reprezentant Adc Trading)

10.30 Degustări de produse culinare cu mirodenii: cafea cu anason, cafea cu cardamon, compotul Isoldei pentru Tristan, zahtar cu lipie; foccaccia cu rozmarin

12.00, 14.00-16. 00 şi 18.00 Demonstraţii şi ateliere:Măcinarea grâului cu o moară miniaturală; pregătirea amestecului "Herbes de Provence";

12.00-16.00 Medieval reenactment: concursuri inedite şi recrutări de cavaleri (Străjerii Coroanei)

16.00 Piesa de teatru medieval "Se caută un străjer" - (Străjerii Coroanei)


Duminică, 05 iulie 2009

10.30-18.30 Deschiderea Expoziţiei şi a Târgului de Mirodenii cu vânzare; participă Fuchs, Sc.Indicom SRL., Sonnentor (reprezentant Paradisul Verde) şi Bâtea SRL. (reprezentant Adc Trading)

10.30-14.00 Prezentarea mirodeniilor şi degustări de produse tradiţionale(Clubul Soroptimist Internaţional Braşov): Cafea cu cardamon - orele 10.30-12.00; Pampuşti - orele 12.00- 12.30; Cozonac, Varga beles - orele 14.00-14.3017.00-18.00 Concert de muzică veche valahă, maghiară şi madrigale:Jugend Bach Chor -Parohia Evaghelică C. A. Braşov, conducerea muzicală Steffen Markus Schlandt; Ansamblul Codex Sfântu Gheorghe, conducerea muzicală Ignac Filip

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .