Treceți la conținutul principal

Ce beneficii iti pot aduce plantele si florile


In practica feng shui, plantele si florile sunt considerate deosebit de benefice, deoarece ele purifica aerul si aduc un chi nou si prospat in fiecare zi. Intotdeauna este de bun augur sa cresti o planta sau o floare in casa sau in mica ta gradina amenajata pe balcon.


Scopul plantelor si florilor este de a genera o energie vibranta in incaperea in care sunt asezate, care, la randul ei, da nastere unui bun feng shui al locului respectiv. Plantele de interior curata, purifica energiile blocate si stagnante. Pe de alta parte, ele reprezinta un “barometru” al starii de sanatate si prosperitate a casei tale.Plantele si florile sanatoase reprezinta o cale de a acumula energie pozitiva. O gradina frumoasa, amenajata in exteriorul sau in interiorul casei, in care plantele cresc frumoase si viguroase este cel mai bun indiciu ca acea casa se bucura de un bun feng shui.


O casa cu plante si flori sanatoase reflecta o casa in care energia este deosebit de benefica. Aceasta energie este sinonima cu un chi vibrant care aduce: sanatate, longevitate, prosperitate si fericire.


Ingrijirea plantelor si florilor

Atat plantelor, cat si florilor trebuie sa le acorzi o ingrijire speciala, daca doresti ca ele sa te “serveasca”. Curata-le, uda-le, da-le ingrasaminte, iubeste-le, vorbeste cu ele. Sunt si ele niste suflete insetate dupa iubire. Nu le lasa sa creasca in mod salbatic. Orice frunza sau floare vestejita trebuie imediata indepartata.Este foarte important ca atunci cand iti alegi o planta sau o floare sa te asiguri ca frunzele ei sunt mari, cat mai rotunde si pline de viata.Florile taiate proaspat aduc noroc in casa ta. Fa-ti un obicei din a tine intr-o glastra cateva fire de flori prospete. Iar, cand dau cel mai mic semn de ofilire, arunca-le! Nu le lasa sa moara in casa ta!


Plante si flori benefice:

Plantele considerate benefice in feng shui sunt: planta de jad (acea planta care se gaseste foarte des si pe la noi, are frunzele de un verde mai inchis, mai mici, rotunde, grase si suculente), bambusul, planta fericirii, pinul, bradul, portocalul, piersicul, marul, lamaiul.Florile considerate ca aducatoare de noroc sunt: bujorul, crizantema, spatiphillium, trandafirul japonez, sporul casei, narcisa, liliacul, magnolia, lotusul, orhideea.

Plantele si simbolistica lor:

Bujorul reprezinta energia vibranta masculina. El este emblema loialitatii si a afectiunii. Poate intari inima si preveni bolile de sange, infarcturile, precum si congestiile cerebrale. Bujorii cu multe flori si frunze sunt semn de bun augur.Crizantema aduce veselie, bucurie si fericire in casa. Ea este asociata cu relaxarea si starea de bine.Narcisa aduce noroc tot anul, mai ales daca ai o vaza plina cu narcise pusa pe masa de Revelion.Liliacul, considerat a fi unul dintre cele Opt comori, este privit ca simbol al abundentei si prosperitatii.Iasomia este planta prieteniei si poate fi un cadou bun atunci cand te duci in vizita.Lavanda promite pace, liniste si echilibru sufletesc.Bambusul, ca si pinul, bradul, portocalul, marul, piersica, lamaiul este considerat a atrage o stare permanenta de sanatate, precum si longevitatea fiecarui membru al familiei.
Irina Bejenaru,
Expert feng shui

Comentarii

dyanna a spus…
Si mie imi plac mult,florile,plantele...Mi-ar trebui un apartament cu 10 camere ca pun ,cate asi vrea eu sa pun.
Gingasia a spus…
@ Dyanna, te inteleg perfect cu lipsa spatiului!
MULTUMESC DE VIZITA!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .