Treceți la conținutul principal

Ce carti luati cu voi în vacanţă ?

Eu numesc cartile de vacanta, literatura de plaja. Pentru acest sezon eu am ales niste carti luate cu ceva timp in urma, sper sa am timp sa citesc :)

As vrea sa stiu ce carti luati cu voi în vacanţă?

Voi posta toate recomandarile voastre. Recomandarile de carti, devin instrumente indispensabile în sprijinul accesibilităţii la informaţii. Intr-o era a haosului informational se resimte tot mai mult nevoia de a dispune de carti utile si de informaţii recente si complete .

Comentarii

Anonim a spus…
Eu iau de obicei carti politiste (gen Agatha Christie) sau romane usoare de dragoste (gen Nicholas Sparks sau Marc Levy), uneori chiar si fantasy-uri mai pentru copii. Nu citesc carti "sanatoase" sau "educative", nu-mi place sa ma simt in vacanta ca la scoala. Dar acum depinde si de ce relaxeaza pe fiecare...
Silvia a spus…
Pentru ca am plecat cu Mariuca in concediu, eu am impachetat carti light. 8 la numar, dar numai politiste, gen Rodica Ojog-Brasoveanu. Plus Cismigiu&Co., de recitit, dar nu am apucat. Nu puteam sa ma concentrez la subiecte "grele", asa ca vroiam ceva reconfortant.
fifi a spus…
Mie imi plac biografiile si cartile foarte usoare in vacanta. In Roma lui 2008, cind am conceput copilul, citeam Viata pe un peron a maestrului Octavian Paler. Cred ca de aia fetita mea e asa serioasa:)
Ioana a spus…
Profit de vacanta pentru a citi carti mai voluminoase de care nu am timp in perioada cursurilor. Acum : "Demonii" si "Umiliti si obiditi"
F.M. Dostoievski si sper ca pana la sfarsitul vacantei si 'Adolescentul' de acelasi autor
ana si iar ana a spus…
Din criza de timp am redus lecturile la cele duhovnicesti, singurele cu adevarat folositoare. Pentru vacanta asta mi-am luat un ghid turistic :D ce rost are sa-mi iau de acasa altceva cand sunt atatea librarii pe cale.

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .