Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor

După o sesiune parlamentară lungă şi agitată, sau după o bătălie electorală recentă, politicienii români pleacă rând pe rând în vacanţă. Sever Voinescu, Roberta Anastase, Alina Gorghiu, Theodor Paleologu, Bogdan Olteanu, Raluca Turcan, Corneliu Vadim Tudor sau Victor Ponta sunt doar o parte dintre politicienii care au vorbit pentru Cotidianul despre cărţile din bagaje.

O bătrână a returnat bibliotecii o carte împrumutată înainte de război
O carte împrumutată în perioada celui de-al doilea Război Mondial a fost înapoiată după 70 de ani unei biblioteci din estul Londrei.


Care-i cartea cea mai furată din librării
De la best-selleruri la volume de teste pentru examenul de conducere sau pentru rezidenţiat, inventarul cărţilor furate din librării în ultima vreme reflectă oscilaţia cititorilor între lecturi de plăcere şi lecturi de nevoie.


În cadrul Muzeului Regiunii Porțile de Fier, funcționează și o bibliotecă extrem de interesantă, cărțile de aici fiind căutate cu destul de mare interes de cercetători, istorici și chiar doctoranzi. Chiar dacă fondul de carte numără doar 15.000 de volume, majoritatea dintre ele sunt lucrări de rezonanță ale unor mari oameni de elită.Lada cu manuscrisele si cartile lui Eminescu, prezentata publicului
Filozoful craiovean Constantin Barbu, cel care si-a dedicat intreaga viata salvarii operei eminesciene, a scos la lumina "Lada cu manuscrisele si cartile lui Eminescu", cu sprijinul Fundatiei culturale Dr. Constantin Teodorescu.


Cu Mihaela Leonida despre „Din tainele iconarilor români de altadată”
O: Stimată doamnă Mihaela Leonida este prima întâlnire pe care o aveti cu “Observatorul” si cu membrii cenaclului Nicăpetre.
ML: Da, este prima dată, desi lucruri bune despre revistă si despre grupul dumneavoastră am auzit de mai multi ani. As vrea să vă multumesc pentru că-mi oferiti ocazia de a avea această discutie si pentru interesul arătat cărtii noastre, "Din tainele iconarilor români de altădată", recent aparută la editare Eikon, din Cluj-Napoca.


Chicago, oraşul care a amorţit o zi
Locuitorii metropolei americane Chicago s-au lovit, în tot cursul zilei de luni, de uşi închise când au descins la diferite instituţii publice în încercarea de a beneficia de servicii banale, precum împrumutul unei cărţi de la bibliotecă sau o consultaţie la medicul de familie.

UNDE MERGEM - Palatul Cotroceni
Până pe 30 august inclusiv, Muzeul Naţional Cotroceni îşi aşteaptă vizitatorii cu expoziţia “Simfonia meniului”, ce reconstituie servirea unui dejun regal, în sufrageria regală, prin prezentarea unui meniu oficial şi a unui meniu tradiţional românesc.


Caravana Gaudeamus la Mamaia
Caravana Târgului de carte Gaudeamus ajunge, între 20 şi 24 august, pentru prima dată la Mamaia, spaţiile expoziţionale fiind plasate în faţa studioului Radio Vacanţa din staţiune, informează organizatorii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…