Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor

După o sesiune parlamentară lungă şi agitată, sau după o bătălie electorală recentă, politicienii români pleacă rând pe rând în vacanţă. Sever Voinescu, Roberta Anastase, Alina Gorghiu, Theodor Paleologu, Bogdan Olteanu, Raluca Turcan, Corneliu Vadim Tudor sau Victor Ponta sunt doar o parte dintre politicienii care au vorbit pentru Cotidianul despre cărţile din bagaje.

O bătrână a returnat bibliotecii o carte împrumutată înainte de război
O carte împrumutată în perioada celui de-al doilea Război Mondial a fost înapoiată după 70 de ani unei biblioteci din estul Londrei.


Care-i cartea cea mai furată din librării
De la best-selleruri la volume de teste pentru examenul de conducere sau pentru rezidenţiat, inventarul cărţilor furate din librării în ultima vreme reflectă oscilaţia cititorilor între lecturi de plăcere şi lecturi de nevoie.


În cadrul Muzeului Regiunii Porțile de Fier, funcționează și o bibliotecă extrem de interesantă, cărțile de aici fiind căutate cu destul de mare interes de cercetători, istorici și chiar doctoranzi. Chiar dacă fondul de carte numără doar 15.000 de volume, majoritatea dintre ele sunt lucrări de rezonanță ale unor mari oameni de elită.Lada cu manuscrisele si cartile lui Eminescu, prezentata publicului
Filozoful craiovean Constantin Barbu, cel care si-a dedicat intreaga viata salvarii operei eminesciene, a scos la lumina "Lada cu manuscrisele si cartile lui Eminescu", cu sprijinul Fundatiei culturale Dr. Constantin Teodorescu.


Cu Mihaela Leonida despre „Din tainele iconarilor români de altadată”
O: Stimată doamnă Mihaela Leonida este prima întâlnire pe care o aveti cu “Observatorul” si cu membrii cenaclului Nicăpetre.
ML: Da, este prima dată, desi lucruri bune despre revistă si despre grupul dumneavoastră am auzit de mai multi ani. As vrea să vă multumesc pentru că-mi oferiti ocazia de a avea această discutie si pentru interesul arătat cărtii noastre, "Din tainele iconarilor români de altădată", recent aparută la editare Eikon, din Cluj-Napoca.


Chicago, oraşul care a amorţit o zi
Locuitorii metropolei americane Chicago s-au lovit, în tot cursul zilei de luni, de uşi închise când au descins la diferite instituţii publice în încercarea de a beneficia de servicii banale, precum împrumutul unei cărţi de la bibliotecă sau o consultaţie la medicul de familie.

UNDE MERGEM - Palatul Cotroceni
Până pe 30 august inclusiv, Muzeul Naţional Cotroceni îşi aşteaptă vizitatorii cu expoziţia “Simfonia meniului”, ce reconstituie servirea unui dejun regal, în sufrageria regală, prin prezentarea unui meniu oficial şi a unui meniu tradiţional românesc.


Caravana Gaudeamus la Mamaia
Caravana Târgului de carte Gaudeamus ajunge, între 20 şi 24 august, pentru prima dată la Mamaia, spaţiile expoziţionale fiind plasate în faţa studioului Radio Vacanţa din staţiune, informează organizatorii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .