Treceți la conținutul principal

Lansarea "Amintiri si povesti mai deo­cheate" de Neagu Dju­vara

Volumul "Amintiri si povesti mai deo­cheate" (Editura Huma­nitas) de Neagu Dju­vara va fi disponibil in librarii incepand de azi, la pretul de 19 lei. Car­tea contine mai multe episoade autobio­gra­fice, invaluite intr-un erotism subtil si depa­nate cu mult umor.

Intr-o zi, Neagu Djuvara a venit la Editura Humanitas pentru a discuta sumarul unei viitoare carti despre boierimea romana. Autorul a lasat si un manuscris pe a carui prima fila era scris (cu rosu!) "pentru dupa moartea mea". "Imposibil de trecut peste o asemenea hotarare!, dar dupa nu putine si nici usoare exercitii de persuadare, Neagu Djuvara s-a lasat induplecat si ne-a ingaduit sa adunam in volum cele patru povesti risipite intr-o revista. Mai mult chiar, povestile s-au imbogatit cu noi, spumoase si irezistibil istorisite in­tamplari", precizeaza re­prezentatii editurii.

"Amintiri si povesti mai deocheate" sunt un prilej minunat de a calatori in timp, caci memoria lui Neagu Djuvara e cea mai buna calauza, iar de aceasta data, o calauza pusa pe sotii si dispusa la indiscretii mai mult ca oricand. (C.S.P.)

Sursa: ziua.ro

Comentarii

ZEUS a spus…
Un istoric de exceptie si un roman cum rar mai gasesti in zilele noastre. Ma gandesc cat timp va mai dura pana cand se va naste un alt Djuvara ?

Este tragic ca mass media romaneasca nu promoveaza si asa ceva ...

Va recomand o colectie de carti, audiocarti, interviuri si emisiuni cu Domnul Neagu Djuvara: http://www.thepyramidpower.com/blog/tag/neagu-djuvara/

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .