Treceți la conținutul principal

Program cultural de vara in Bucuresti

I. Liberty of Ice Cream Festival

(Bucureşti, Liberty Center, 3 - 9 august)
Liberty Center organizează "Liberty of Ice Cream Festival", un eveniment dedicat tuturor celor ce doresc să se bucure cu adevărat de vară.
Evenimentul are loc în mall-ul Liberty Center. Zi de zi au loc expoziţii cu vânzare la care participă producători de îngheţată, dulciuri, dar şi de produse estivale.
Festivalul include numeroase concursuri cu premii pentru toate categoriile de vârstă. Copiii sunt aşteptaţi la desene pe asfalt, iar adulţii pot să-şi demonstreze îndemânarea şi imaginaţia în încercarea de a asorta costume de baie sau de a convinge juriul că sunt autorii "celei mai şic îngheţate". Nu lipsesc blind-date-urile, întrecerile în dexteritate sau romanticele probe de dans.

II. Ateliere pentru copii

(Bucureşti, Cărtureşti Verona, 8 - 22 august)

Vacanţa de vară poate părea uneori foarte lungă mai ales când te-ai plictisit de toate jocurile pe care le ştiai. De aceea, Cărtureşti Verona s-a gândit să invite copiii în fiecare sâmbătă dimineaţă în răcoroasa Grădină Verona, pentru a descoperi jocuri inedite şi pentru a-şi face noi prieteni.
Atelierul este gratuit şi se desfăşoară în datele de 8, 15 şi 22 august începând cu ora 11. Este important ca participanţii să strângă şi să aducă cu ei pet-turi, dopuri, tastaturi vechi, hârtii, pahare de plastic, haine şi orice lucruri care le-ar putea fi de folos în realizarea propriilor creaţii artistice. Toate discuţiile se vor purta în engleză şi română


III. ArtBoulevard


Expoziţii, proiecţii de film şi reclame, concerte, teatru de stradă, dans, jonglerii şi ateliere interactive se vor desfăşura în Centrul Vechi al Capitalei, de miercuri până pe 20 septembrie, sub titulatura Art Boulevard, anunţă organizatorii evenimentului.IV. Nicolae Dărăscu-magician al culorii

(Bucureşti, Muzeul Naţional Cotroceni, 17 iunie - 30 septembrie)

În cadrul expoziţiei "Nicolae Dărăscu-magician al culorii" figurează 60 de lucrări purtând semnătura pictorului român, cele mai multe reprezentând peisaje şi scene marine, inspirate de călătoriile sale în sudul Franţei (Saint-Tropez), la Veneţia, dar şi la Balcic şi în Dobrogea.
Opera pictorului Nicolae Dărăscu, influenţată de curentele impresionism şi neoimpresionism, este una originală şi, prin ea, pictura românească modernă şi-a dovedit valoarea şi robusteţea.
Retrospectiva s-a bucurat de sprijinul Muzeului Naţional Brukental-Sibiu, Muzeului de Artă-Constanţa, Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, Muzeului de Artă-Craiova, Muzeului de Artă-Timişoara, Muzeului Municipiului Bucureşti.

Comentarii

dyanna a spus…
Buna treaba...Si asa vream sa ma duc maine pe la mall.

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa