Treceți la conținutul principal

Program cultural de vara in Bucuresti

I. Liberty of Ice Cream Festival

(Bucureşti, Liberty Center, 3 - 9 august)
Liberty Center organizează "Liberty of Ice Cream Festival", un eveniment dedicat tuturor celor ce doresc să se bucure cu adevărat de vară.
Evenimentul are loc în mall-ul Liberty Center. Zi de zi au loc expoziţii cu vânzare la care participă producători de îngheţată, dulciuri, dar şi de produse estivale.
Festivalul include numeroase concursuri cu premii pentru toate categoriile de vârstă. Copiii sunt aşteptaţi la desene pe asfalt, iar adulţii pot să-şi demonstreze îndemânarea şi imaginaţia în încercarea de a asorta costume de baie sau de a convinge juriul că sunt autorii "celei mai şic îngheţate". Nu lipsesc blind-date-urile, întrecerile în dexteritate sau romanticele probe de dans.

II. Ateliere pentru copii

(Bucureşti, Cărtureşti Verona, 8 - 22 august)

Vacanţa de vară poate părea uneori foarte lungă mai ales când te-ai plictisit de toate jocurile pe care le ştiai. De aceea, Cărtureşti Verona s-a gândit să invite copiii în fiecare sâmbătă dimineaţă în răcoroasa Grădină Verona, pentru a descoperi jocuri inedite şi pentru a-şi face noi prieteni.
Atelierul este gratuit şi se desfăşoară în datele de 8, 15 şi 22 august începând cu ora 11. Este important ca participanţii să strângă şi să aducă cu ei pet-turi, dopuri, tastaturi vechi, hârtii, pahare de plastic, haine şi orice lucruri care le-ar putea fi de folos în realizarea propriilor creaţii artistice. Toate discuţiile se vor purta în engleză şi română


III. ArtBoulevard


Expoziţii, proiecţii de film şi reclame, concerte, teatru de stradă, dans, jonglerii şi ateliere interactive se vor desfăşura în Centrul Vechi al Capitalei, de miercuri până pe 20 septembrie, sub titulatura Art Boulevard, anunţă organizatorii evenimentului.IV. Nicolae Dărăscu-magician al culorii

(Bucureşti, Muzeul Naţional Cotroceni, 17 iunie - 30 septembrie)

În cadrul expoziţiei "Nicolae Dărăscu-magician al culorii" figurează 60 de lucrări purtând semnătura pictorului român, cele mai multe reprezentând peisaje şi scene marine, inspirate de călătoriile sale în sudul Franţei (Saint-Tropez), la Veneţia, dar şi la Balcic şi în Dobrogea.
Opera pictorului Nicolae Dărăscu, influenţată de curentele impresionism şi neoimpresionism, este una originală şi, prin ea, pictura românească modernă şi-a dovedit valoarea şi robusteţea.
Retrospectiva s-a bucurat de sprijinul Muzeului Naţional Brukental-Sibiu, Muzeului de Artă-Constanţa, Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, Muzeului de Artă-Craiova, Muzeului de Artă-Timişoara, Muzeului Municipiului Bucureşti.

Comentarii

dyanna a spus…
Buna treaba...Si asa vream sa ma duc maine pe la mall.

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .