Treceți la conținutul principal

Târg estival de carte la Mangalia

Daca aveti drum spre mare, nu ratati targul de carte!

Programul celei de-a XIII-a ediţii se anunţă încărcat. Astăzi, la ora 20.00, are loc prima lansare de carte: „Balul fantomelor“, sub semnătura lui Radu Paraschivescu. Vineri, la ora 20.00, Denisa Comănescu va prezenta cele mai bine vândute volume ale editurii Humanitas Fiction, iar pe 8 august, doi scriitori, un „veteran“ şi un „debutant“ vor fi protagoniştii unei noi lansări de carte: Alex Ştefănescu va prezenta volumul „Cum te poţi rata ca scriitor“, în timp ce Florin Piersic jr. a cochetat cu cuvintele şi a redactat „Opere cumplite“.

Mircea Cărtărescu va fi şi el prezent în cadrul Târgului de Carte de la Mangalia cu un dublu CD şi audio-book-urile „Vreau să-ţi spun, frumoasă Zaraza“ şi „Travesti“, în ziua de miercuri, 12 august, ora 20.00. Adrian Păunescu este aşteptat şi el pentru un nou volum, „Libertatea de unică folosinţă“, joi, 13 august, la ora 19.00. Scriitori de marcăVineri, 14 august 2009, de la ora 19.00, are loc un dublu eveniment: lansarea volumului „Memoria filmului, memoria cărţii“ şi vernisajul expoziţiei de portrete literare a graficianului Mihai Pânzaru Pim.Pavel Coruţ va sta de vorbă cu cititorii în zilele de 15 şi 16 august, de la ora 19.00, iar peste o săptămână, adică sâmbătă, 22 august, la ora 20.00, actriţa Oana Pellea îşi va prezenta „Jurnalul“.Scriitorii cetăţii Callatis au trei seri rezervate discuţiilor cu cititorii, de miercuri, 26 august până vineri, 28 august, de la ora 20.00.Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România Nicolae Manolescu va încheia seria lansărilor de la Târgul de Carte de la Mangalia cu „Istoria critică a literaturii române“, în ziua de sâmbătă, 29 august, la ora 20.00.

Gala Premiilor Târgului Estival de Carte va avea loc duminică, 31 august 2009, la ora 19.00.
Sursa: www.adevarul.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa