Treceți la conținutul principal

Despre starea bibliotecilor cu prof. Gheorghe Buluta

Un excelent interviu cu prof. Gheorghe Buluta: „Televiziunea nu face casa buna cu lectura nici la noi, nici in alte parti" aici
Nu vreau decat sa redau acest mic pasaj dintr-un interviu minunat:

"Am sa va povestesc ce mi s-a intamplat mie. Cu vreo sase-sapte ani in urma, priveam, acasa, trei pereti acoperiti cu cateva sute de carti si ii spuneam sotiei mele cu automultumire: "Ce buna biblioteca ii las eu fiicei noastre". Sotia mea m-a adus la realitate cu cinism si m-a asigurat ca fata noastra, pe atunci inca studenta la Matematica-Informatica, n-o sa deschida nici o carte dintre cele pe care le priveam eu admirativ. Si asa a si fost. Recent, mostenitoarea mea, asezata la masa langa sotul ei, mi-a spus: "Biblioteca noastra contine numai doua carti: a mea si a lui". Amandoi au cate o carte electronica, acel dispozitiv pentru citit, care arata ca o agenda sau ca o tablita de formatul unei carti obisnuite, de vreun centimetru sau mai putin ca grosime, cu un ecran care arata ca o pagina de carte obisnuita, nu luminiscent ca un monitor de computer, si pe care pot citi acasa, in tren, in parc, oriunde, carti preluate fie gratuit de pe Internet, fie cumparate de la o librarie electronica, dar pe care pot pune si ghidul unui oras, daca sunt in excursie. Adica isi poarta biblioteca asupra lor si nu au nevoie de rafturi pentru asta. Si nu i-a costat, dispozitivul vreau sa spun, decat circa 400 de dolari. Asadar e-book a si devenit un obiect accesibil. Al lui este viitorul".

Comentarii

Mariana a spus…
Îmi cer iertare că nu fac referire la articolul postat şi cer permisiunea de a vă face o invitaţie ( ţie şi cititorilor tăi ) la a vă expune părerea despre ce înseamnă prietenia şi ce este un prieten. Pentru o mai bună provocare, reamintesc ceea ce spunea Napoleon Bonaparte şi anume că ,,Nu există prieteni ci doar momente de prietenie..." Vă aştept cu mare drag aici, la Psalmdedor.

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .