Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor

Resuscitare digitală pentru Arhivele Radio

Un tur al Societăţii Române de Radiodifuziune seamănă foarte mult cu o călătorie la bordul unei maşini a timpului. Clădirea de pe strada General Berthelot păstrează multe dintre semnele lăsate de numeroasele valuri politice, culturale şi nu în ultimul rând tehnologice care au modelat profilul actual al Radio România.

„Aripa dreaptă” a lui Cărtărescu a ajuns sub cupola Sorbonei


Volumul lui Mircea Cărtărescu a apărut în librăriile Franţei pe 27 august, fiind publicat de editura Denoël în traducerea lui Laure Hinckel „Aripa dreaptă” (Humanitas, 2007), volumul care încheie trilogia „Orbitor”, de Mircea Cărtărescu, a apărut pe 27 august în librăriil.


Google versus drepturi de autor

Comisarul european pentru societate informaţională, Viviane Reding, a declarat că “Europa are nevoie de o legislaţie a copyright-ului potrivită pentru era digitală”.


Targ de icoane deschis la Muzeul Taranului Roman de Ziua Crucii

Muzeul Taranului Roman gazduieste din 11 pana in 13 septembrie "Targul iconarilor si al mesterilor cruceri". Targul dedicat obiectelor de cult este prilejuit de sarbatoarea Zilei Crucii si va fi deschis intre orele 10.00 si 18.00. Bucurestenii sunt invitati sa praznuiasca alaturi de mesteri, iconari, cruceri si artisti.


Prima editie a Festivalului de film istoric, Rasnov, 4-6 septembrie

Cetatea Rasnov, cel de-al treilea centru istoric din Romania, gazduieste prima editie a Festivalului de Film Istoric (FFIR) in perioada 4-6 septembrie. Trei zile de filme istorice vechi si noi, expozitii si lansari de carte pe teme istorice, condimentate de un seminar pe tema Cetatii ca patrimoniu in pericol si o petrecere intr-o hala industriala, aduc Rasnovului o binemeritata atentie.


Volumul Cinema de Angelo Mitchievici, in librarii

Angelo Mitchievici revine in atentia cititorilor cu un volum de proza scurta. Cel mai recent volum al sau, Cinema cuprinde o serie de povestiri ce vorbesc despre un batran singur care isi gaseste alinarea in intunericul salii de cinema, urmarind la nesfarsit filmele lui James Dean, de doi indragostiti care joaca un joc straniu intr-o cada veche si isi spun povesti, despre o avalansa de scrisori misterioase de iubire care schimba chimia unui cuplu sau despre o masina de amintiri inventata de un frizer cu nume grecesc, cu "apucaturi" de filosof, informeaza editura Polirom.


Romanul O pasare pe sirma de Ioana Nicolaie va fi tradus in italiana

Dreptul de traducere pentru romanul O pasare pe sirma de Ioana Nicolaie a fost cumparat de una din cele mai cunoscute edituri italiene, Alberto Castelvecchi. Traducerea va aparea in 2010 si va fi prezentata in cadrul Tirgului de carte de la Torino. Romanul O pasare pe sirma, debutul editorial in proza al Ioanei Nicolaie, a aparut in anul 2008, la Polirom, bucurindu-se de o foarte buna receptare critica.Trustul de presa Adevarul Holding a achizitionat vineri, 28 august, cea mai importanta editura de carte istorica, Historia, precum si prestigioasa revista contemporana de istorie cu acelasi nume.

Comentarii

Loredana a spus…
interesante stirile alese de tine. imi placi ca nu obosesti niciodata sa vorbesti cu tata pasiune si suflet despre carti.
Gingasia a spus…
Loredana, te pop, multumesc de sustinere!

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…