Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor

Resuscitare digitală pentru Arhivele Radio

Un tur al Societăţii Române de Radiodifuziune seamănă foarte mult cu o călătorie la bordul unei maşini a timpului. Clădirea de pe strada General Berthelot păstrează multe dintre semnele lăsate de numeroasele valuri politice, culturale şi nu în ultimul rând tehnologice care au modelat profilul actual al Radio România.

„Aripa dreaptă” a lui Cărtărescu a ajuns sub cupola Sorbonei


Volumul lui Mircea Cărtărescu a apărut în librăriile Franţei pe 27 august, fiind publicat de editura Denoël în traducerea lui Laure Hinckel „Aripa dreaptă” (Humanitas, 2007), volumul care încheie trilogia „Orbitor”, de Mircea Cărtărescu, a apărut pe 27 august în librăriil.


Google versus drepturi de autor

Comisarul european pentru societate informaţională, Viviane Reding, a declarat că “Europa are nevoie de o legislaţie a copyright-ului potrivită pentru era digitală”.


Targ de icoane deschis la Muzeul Taranului Roman de Ziua Crucii

Muzeul Taranului Roman gazduieste din 11 pana in 13 septembrie "Targul iconarilor si al mesterilor cruceri". Targul dedicat obiectelor de cult este prilejuit de sarbatoarea Zilei Crucii si va fi deschis intre orele 10.00 si 18.00. Bucurestenii sunt invitati sa praznuiasca alaturi de mesteri, iconari, cruceri si artisti.


Prima editie a Festivalului de film istoric, Rasnov, 4-6 septembrie

Cetatea Rasnov, cel de-al treilea centru istoric din Romania, gazduieste prima editie a Festivalului de Film Istoric (FFIR) in perioada 4-6 septembrie. Trei zile de filme istorice vechi si noi, expozitii si lansari de carte pe teme istorice, condimentate de un seminar pe tema Cetatii ca patrimoniu in pericol si o petrecere intr-o hala industriala, aduc Rasnovului o binemeritata atentie.


Volumul Cinema de Angelo Mitchievici, in librarii

Angelo Mitchievici revine in atentia cititorilor cu un volum de proza scurta. Cel mai recent volum al sau, Cinema cuprinde o serie de povestiri ce vorbesc despre un batran singur care isi gaseste alinarea in intunericul salii de cinema, urmarind la nesfarsit filmele lui James Dean, de doi indragostiti care joaca un joc straniu intr-o cada veche si isi spun povesti, despre o avalansa de scrisori misterioase de iubire care schimba chimia unui cuplu sau despre o masina de amintiri inventata de un frizer cu nume grecesc, cu "apucaturi" de filosof, informeaza editura Polirom.


Romanul O pasare pe sirma de Ioana Nicolaie va fi tradus in italiana

Dreptul de traducere pentru romanul O pasare pe sirma de Ioana Nicolaie a fost cumparat de una din cele mai cunoscute edituri italiene, Alberto Castelvecchi. Traducerea va aparea in 2010 si va fi prezentata in cadrul Tirgului de carte de la Torino. Romanul O pasare pe sirma, debutul editorial in proza al Ioanei Nicolaie, a aparut in anul 2008, la Polirom, bucurindu-se de o foarte buna receptare critica.Trustul de presa Adevarul Holding a achizitionat vineri, 28 august, cea mai importanta editura de carte istorica, Historia, precum si prestigioasa revista contemporana de istorie cu acelasi nume.

Comentarii

Loredana a spus…
interesante stirile alese de tine. imi placi ca nu obosesti niciodata sa vorbesti cu tata pasiune si suflet despre carti.
Gingasia a spus…
Loredana, te pop, multumesc de sustinere!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .