Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor

Chihlimbare in ploaie

Muzeul Chihlimbarului din localitatea Colti (Buzau), in care se gasesc exponate unicat in lume, se afla in stare de degradare, din cauza ploii care se infiltreaza in acoperis de peste opt ani. Situat intr-un spatiu pitoresc, muzeul strange chiar si 1000 de vizitatori pe weekend vara.Bibliotecarii, însoţitorii de bord, ghizii şi scenariştii sunt cel mai rar întâlnite profesii în Chişinău

Bibliotecarii, însoţitorii de bord, ghizii şi scenariştii sunt cel mai rar întâlnite profesii în Chişinău, potrivit unui raiting întocmit de portalul electronic Rabota.mdReprezentantii motorului american de cautare pe internet Google si-au aparat planul de scanare si publicare online a milioane de carti ce nu mai sunt disponibile in librarii, declarand in fata Comisiei Europene ca demersul lor va democratiza accesul la informatiile din retea , informeaza Agerpres


MICHAEL Jackson was a book-loving "intellectual" - with more than 10,000 classics in his vast Neverland library, his lawyer yesterday revealed

Bob Sanger said the Liberian Girl singer was fascinated by philosophy and history - and covered his books with notes.


Legenda Rolling Stones, pe rafturile librăriilor româneşti

Volumul "Sway, ritmuri demonice" de Lazar Zachary, inspirat din povestea trupei Rolling Stones, a apărut, recent, în colecţia "Funky Fiction" a editurii Pandora M (grupul editorial Trei), informează un comunicat. "


O nouă bibliotecă-gigant din Praga, “activată” de arta lui Perjovschi

Pe 9 septembrie se deschide una dintre cele mai importante biblioteci tehnice publice din Cehia. Balustrada interioară a celor cinci etaje cuprinde zeci de desene ale artistului român.La „Biblioteca Vie“, bucureştenii pot „împrumuta cărţile umane“, pentru o perioadă limitată de timp, intrând în dialog cu acestea.Cartile au fost inlocuite de jocurile pe calculator, filmele de la televizor si ce sa mai vorbim despre vizitele la biblioteca?

Comentarii

adriana a spus…
SUNT SOLIDARA CU COPIII CURAJOSI
Sper ca povestea mea sa ii ajute pe toti copiii bolnavi…mi-a trebuit mult curaj sa-mi infrang emotiile si sa o scriu:

http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/09/povestea-mea-in-4-minute-am-cronometrat.html

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .