Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor

Sfârşitul informaţiei gratuite pe internet

Instituţiile de informare în masă au început să exploreze formule noi de rentabilizare a prezenţei lor în reţeaua mondială, care până acum a fost finanţată exclusiv din tarifele de publicitate. Nu numai publicaţiile online, dar şi cinematograful sau industria muzicii, lovite serios de apariţia unor aplicaţii ca iTunes, încearcă noi formule pentru a-şi acoperi costurile de producţie, în vreme ce creşte presiunea politică împotriva schimbului liber de date în reţeaua mondială.


Bazilica Sf. Petru şi Capela Sixtină

Miercuri, 16 septembrie Albumul „Michelangelo. Viaţa şi opera“ va fi difuzat gratuit împreună cu „Adevărul“ şi „Adevărul literar şi artistic“. Volumul inaugurează seria „Pictori de geniu.


Reîncepe isteria „Codul lui Da Vinci”

LANSARE

Continuarea romanului „Codul lui Da Vinci” şi cea de-a cincea carte al lui Dan Brown, „Simbolul pierdut”, va fi lansată astăzi, în Statele Unite, de Editura Doubleday.


Literatura română, faza pe Internet sau romanul-blog

Cinci oameni în toată firea, care au ca îndeletnicire principală scrisul, au intrat într-o aventură fără precedent prin partea noastră de lume: scrierea în comun a unui roman-foileton pe Internet.

Expoziţia de carte „Bucureşti - 550”

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” marchează împlinirea a 550 de ani de la prima atestare a Bucureştiului printr-o expoziţie de carte.


Herta Müller, finalistă la Premiul German de Carte

Scriitoarea născută în Banat se numără printre cei şase scriitori finalişti la cel mai popular premiu de carte din Germania, Der Deutsche Buchpreis 2009.


Medieval Hebrew Manuscript Going on Display in Jerusalem

The Israel Museum, Jerusalem, today announced the special presentation of the Nuremberg Mahzor, one of the most complete illuminated Hebrew prayer books and among the largest surviving medieval codices in the world, following extensive restoration in the Museum’s paper conservation laboratories. Reflecting the highest achievements of Hebrew manuscript production during medieval times, the Mahzor includes finely handwritten liturgical poems and prayers for the entire Jewish year and life cycle, embellished with lavish illuminated panels of gold and silver leaf and precious pigments. Dating from 1331, the Mahzor will be on display in the Museum’s Shrine of the Book as the centerpiece of a focus exhibition on view from September 15, 2009 through February 2010.


Celebrities and Their Favorite Books - Try Our Quiz!

Earlier this week, ABC News posted on their website a slide-show revealing the favorite books of 12 celebrities.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa