Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor

Sfârşitul informaţiei gratuite pe internet

Instituţiile de informare în masă au început să exploreze formule noi de rentabilizare a prezenţei lor în reţeaua mondială, care până acum a fost finanţată exclusiv din tarifele de publicitate. Nu numai publicaţiile online, dar şi cinematograful sau industria muzicii, lovite serios de apariţia unor aplicaţii ca iTunes, încearcă noi formule pentru a-şi acoperi costurile de producţie, în vreme ce creşte presiunea politică împotriva schimbului liber de date în reţeaua mondială.


Bazilica Sf. Petru şi Capela Sixtină

Miercuri, 16 septembrie Albumul „Michelangelo. Viaţa şi opera“ va fi difuzat gratuit împreună cu „Adevărul“ şi „Adevărul literar şi artistic“. Volumul inaugurează seria „Pictori de geniu.


Reîncepe isteria „Codul lui Da Vinci”

LANSARE

Continuarea romanului „Codul lui Da Vinci” şi cea de-a cincea carte al lui Dan Brown, „Simbolul pierdut”, va fi lansată astăzi, în Statele Unite, de Editura Doubleday.


Literatura română, faza pe Internet sau romanul-blog

Cinci oameni în toată firea, care au ca îndeletnicire principală scrisul, au intrat într-o aventură fără precedent prin partea noastră de lume: scrierea în comun a unui roman-foileton pe Internet.

Expoziţia de carte „Bucureşti - 550”

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” marchează împlinirea a 550 de ani de la prima atestare a Bucureştiului printr-o expoziţie de carte.


Herta Müller, finalistă la Premiul German de Carte

Scriitoarea născută în Banat se numără printre cei şase scriitori finalişti la cel mai popular premiu de carte din Germania, Der Deutsche Buchpreis 2009.


Medieval Hebrew Manuscript Going on Display in Jerusalem

The Israel Museum, Jerusalem, today announced the special presentation of the Nuremberg Mahzor, one of the most complete illuminated Hebrew prayer books and among the largest surviving medieval codices in the world, following extensive restoration in the Museum’s paper conservation laboratories. Reflecting the highest achievements of Hebrew manuscript production during medieval times, the Mahzor includes finely handwritten liturgical poems and prayers for the entire Jewish year and life cycle, embellished with lavish illuminated panels of gold and silver leaf and precious pigments. Dating from 1331, the Mahzor will be on display in the Museum’s Shrine of the Book as the centerpiece of a focus exhibition on view from September 15, 2009 through February 2010.


Celebrities and Their Favorite Books - Try Our Quiz!

Earlier this week, ABC News posted on their website a slide-show revealing the favorite books of 12 celebrities.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .