Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor

La Mulți Ani KOSSON!

În primul rând doresc să vă urez cele mai bune gânduri, putere de concentrare pentru a vedea cele mai bune soluții, răbdare și multă, multă sănătate. Astăzi comunitatea noastră împlinește 4 ani de existență. Vă mulțumesc pentru contribuțiile dumneavoastră, pentru dorința de a vă informa, pentru susținerea viziunii că prin muncă și valoare adăugată se poate face diferența și se poate păși evolutiv.

Ce-au citit românii în vacanţă


Cartea de memorialistică a Oanei Pellea a fost volumul cu cele mai bune vânzări de la editura Humanitas pe luna august, informează NewsIn. ”Eu am înşiruit doar nişte gânduri pe hârtie. Amintiri. Bucurii. Dureri. Flashuri. Pentru mine. După aceea vine viaţa şi hotărăşte pentru tine. (...) Deci: nu am nici un merit. Aşa s-a ivit această întâmplare în viaţa mea”, povestea actriţa de curând într-un interviu din Cotidianul. Pe următoarele poziţii în topul Humanitas din luna august se află “Mănâncă, roagă-te, iubeşte” de Elizabeth Gilbert şi “Amintiri şi poveşti mai deocheate” de Neagu Djuvara.


Romani celebri la Academie

Biblioteca Academiei Romane va fi, de astazi (orele 18.00), gazda unei expozitii de arta italiana contempo­rana, intitulata "Scoala romana contempo­rana", ce reuneste sase renumiti plasticieni din Roma. Prezenti fiecare cu cate trei lucrari, artistii ofera o imagine coerenta si documentata a vietii artistice din capitala Italiei, a unui moment plin de fecunditate pe scena artistica a Romei.

Casele lui Cioran, Noica şi Goga, lăsate pradă uitării

DEZINTERES. Autorităţile locale din Sibiu par a fi uitat de importanţa culturală a locuinţelor în care au trăit mari valori naţionale.Presa britanică scrie că Denis O'Brien, al doilea actionar al grupului britanic Independent News & Media, a declarat că celebrul cotidian "The Independent" ar putea fi închis chiar de sărbătoarea Crăciunului, din cauza datoriilor.


Dupa modelul francez Romania are biblioteca virtuala


“Dacoromanica” isi propune sa inmagazineze imprimate si manuscrise, stampe, carti postale, fotografii si filme, precum si inregistrari sonore.


Departamentul de Justiţie al SUA spune nu planului actual al bibliotecii virtuale Google

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite se opune înţelegerii încheiate de Google cu Asociaţia Editorilor Americani (Association of American Publishers - AAP) şi organizaţia Authors Guild, pentru a publica milioane de cărţi pe Internet. Autorităţile doresc ca acordul să fie revizuit, deoarece în multe situaţii încalcă legea drepturilor de autor şi poate periclita concurenţa, scrie BBC News.


Biblioteca Astra donează cărţi

2000 de cărţi vor fi donate Episcopiei Ortodoxe Tulcea, de către Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu.

2.500 de cărţi pentru imigranţi

Biblioteca din Suceava va pune la dispoziţia tinerilor 2.500 de cărţi în limba română destinate celor cu vârste între 12 şi 18 ani.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .