Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor

La Mulți Ani KOSSON!

În primul rând doresc să vă urez cele mai bune gânduri, putere de concentrare pentru a vedea cele mai bune soluții, răbdare și multă, multă sănătate. Astăzi comunitatea noastră împlinește 4 ani de existență. Vă mulțumesc pentru contribuțiile dumneavoastră, pentru dorința de a vă informa, pentru susținerea viziunii că prin muncă și valoare adăugată se poate face diferența și se poate păși evolutiv.

Ce-au citit românii în vacanţă


Cartea de memorialistică a Oanei Pellea a fost volumul cu cele mai bune vânzări de la editura Humanitas pe luna august, informează NewsIn. ”Eu am înşiruit doar nişte gânduri pe hârtie. Amintiri. Bucurii. Dureri. Flashuri. Pentru mine. După aceea vine viaţa şi hotărăşte pentru tine. (...) Deci: nu am nici un merit. Aşa s-a ivit această întâmplare în viaţa mea”, povestea actriţa de curând într-un interviu din Cotidianul. Pe următoarele poziţii în topul Humanitas din luna august se află “Mănâncă, roagă-te, iubeşte” de Elizabeth Gilbert şi “Amintiri şi poveşti mai deocheate” de Neagu Djuvara.


Romani celebri la Academie

Biblioteca Academiei Romane va fi, de astazi (orele 18.00), gazda unei expozitii de arta italiana contempo­rana, intitulata "Scoala romana contempo­rana", ce reuneste sase renumiti plasticieni din Roma. Prezenti fiecare cu cate trei lucrari, artistii ofera o imagine coerenta si documentata a vietii artistice din capitala Italiei, a unui moment plin de fecunditate pe scena artistica a Romei.

Casele lui Cioran, Noica şi Goga, lăsate pradă uitării

DEZINTERES. Autorităţile locale din Sibiu par a fi uitat de importanţa culturală a locuinţelor în care au trăit mari valori naţionale.Presa britanică scrie că Denis O'Brien, al doilea actionar al grupului britanic Independent News & Media, a declarat că celebrul cotidian "The Independent" ar putea fi închis chiar de sărbătoarea Crăciunului, din cauza datoriilor.


Dupa modelul francez Romania are biblioteca virtuala


“Dacoromanica” isi propune sa inmagazineze imprimate si manuscrise, stampe, carti postale, fotografii si filme, precum si inregistrari sonore.


Departamentul de Justiţie al SUA spune nu planului actual al bibliotecii virtuale Google

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite se opune înţelegerii încheiate de Google cu Asociaţia Editorilor Americani (Association of American Publishers - AAP) şi organizaţia Authors Guild, pentru a publica milioane de cărţi pe Internet. Autorităţile doresc ca acordul să fie revizuit, deoarece în multe situaţii încalcă legea drepturilor de autor şi poate periclita concurenţa, scrie BBC News.


Biblioteca Astra donează cărţi

2000 de cărţi vor fi donate Episcopiei Ortodoxe Tulcea, de către Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu.

2.500 de cărţi pentru imigranţi

Biblioteca din Suceava va pune la dispoziţia tinerilor 2.500 de cărţi în limba română destinate celor cu vârste între 12 şi 18 ani.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…