Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor

Manuscrisele lui Franz Kafka, obiectul mai multor dispute judiciare in Israel

Manuscrisele lui Franz Kafka, salvate de nazisti, in Cehoslovacia anului 1939, de biograful Max Brod, sunt disputate in tribunalele israeliene de fiicele secretarei acestui biograf, de Arhivele Literaturii Germane, de Biblioteca Nationala din Israel si de proprietarul cotidianului israelian Haaretz.
DISTINCŢIE. Scriitoarea Ana Blandiana va primi mâine decoraţia de Cavaler al Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincţie civilă din Franţa.
Utilizatorii modelului IREX DR800SG vor avea acces la celel peste 750.000 de titluri din biblioteca digitală ebookstore a celor de la Barnes & Noble.
Pe 10 si 11 Octombrie (Sambata si Duminica) ILoveHandmade.ro va invita la targul de produse lucrate manual, unde peste 70 de tineri artizani isi vor expune creatiile.


Complexitatea cazului Paler

Jurnalul Naţional: Între dumneavoastră şi Octavian Paler s-a întâmplat în ultimii ani ai vieţii lui "o frumoasă poveste de dragoste".


Bacau, tinut binecuvintat, la Biblioteca Judeteana

Tot astazi, la Sectia de Arta a Bibliotecii Judetene “Costache Sturdza”, melomanii bacauani sint asteptati pentru a participa la expozitia de carte.


Campania pro-lectura lansata de Itsy-Bitsy a ajuns la final

Trei mii de carti, mobilier, aparatura IT si echipa Itsy Bitsy au transformat o camera goala in “Biblioteca Prieteniei Itsy Bitsy”, prima biblioteca a copiilor asistati din centrul Valea Plopului.


A aparut cel mai complet dictionar englez-roman

175.000 de cuvinte si expresii si 240.000 de traduceri din engleza in romana – toate acestea sunt disponibile in noul dictionar "Oxford Lingua English-Romanian Dictionary", lansat la sfarsitul saptamanii trecute.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .