Treceți la conținutul principal

Doneaza si tu o carte pentru copiii nevoiasi!

Asociatia Enjoy Your Future in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 organizeaza cea de a doua editie a campaniei "Carti pentru copii" 2009, destinata copiilor din centrele de plasament si de zi din sectorul 6.


Obiectivul campaniei este de crea biblioteci pentru copiii din aceste centre."Ne propunem sa oferim acestor copii mijloacele necesare pentru a echilibra sansele cu care s-au nascut, sa ii incurajam sa isi dezvolte caracterul si imaginatia. Mai mult, prin activitatile saptamanale educative si creative pe care am inceput deja sa le desfasuram cu ei, ne vom asigura ca vor citi si vor intelege pildele si minunatiile pe care ni le ofera cartile." (Catalina Melinte, voluntar si co-organizator)

Campania se va desfasura pe doua planuri: colecta publica si donatii din partea librariilor si editurilor interesate sa se implice.

Colectarea cartilor va avea loc la cele doua corturi amplasate in fata Parcului Cismigiu (vis a vis de Primaria Capitalei) pe 12 si 13 septembrie intre orele 10.00-20.00.

"Imi place sa cred ca prin cartea donata de mine, azi, voi inspira un copil sa creada in el si in dorintele lui, incepand de maine. Gesturile simple au cel mai mare impact, iar campania cred ca s-a nascut din dorinta de a fi cu adevarat de folos unor copii care trebuie sa decida pentru ei insisi cu fiecare clipa. Pentru asta trebuie sa fii inspirat si cartea ii ajuta." (Eliza Marin, voluntar si co-organizator).

Prima campanie "Carti pentru copii" a avut loc in luna martie 2005 si a cuprins o actiune de colecta publica precum si donatii de la librarii si edituri, spre bucuria copiilor din Centrele de zi si de plasament din sectorul 4 al Capitalei. Astfel, am dotat fiecare dintre aceste centre cu biblioteci de pana la 1000 de carti, pentru copii de toate varstele de la 3 la 18 ani.

Initiativa apartine Asociatiei Enjoy Your Future, ce aduna laolalta tineri care lucreaza in sectoare ca cercetare de piata, marketing, publicitate, IT sau turism. Incepand cu inceputul lunii iunie, ne intalnim cu grupuri de copii din familii sarace si din centre de plasament, cu varsta cuprinsa intre 7 si 18 ani, in fiecare saptamana, pentru a ne juca si a invata impreuna cu ei.

Sursa: clopotel.ro

Comentarii

elena marin-alexe a spus…
O idee excelenta si de mult bun simt, in trecerea omului pe pamant. Felicitari si Dumnezeu sa te binecuvanteze, pentru ce faci.Mi-ar placea sa fie asemenea centre si la Focsani si in alte localitati.Extinderea pe plan national...ar fi de bun augur, si ca sa fiu mai clara; de mare mare folos.
O zi frumoasa sa ai!
Gingasia a spus…
Elena,
Speram sa se extinda programul! Multumesc de vizita!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .