Treceți la conținutul principal

Zilele Bucurestiului

Cititi si: Din Bucurestii vechi
La teatru

Timp de doua seri, pe 19 si 20 septembrie, teatrele bucurestene vor pune in scena spectacole la care accesul va fi gratuit. Astfel, la Teatrul Bulandra se va juca "Richard al III-lea se interzice", la Teatrul Bulandra - "A douasprezecea noapte", la Teatrul Nottara -"Doi pe o banca", la Teatrul Odeon - "Pyram si Thisbe", la Teatrul Mic - "Se joaca pe gaura cheii", la Teatrul de Comedie -"Domnisoara Iulia", "Sunt un orb" si "Poker", la Teatrul Sandarica - Cenusareasa" si "Pacala", la Teatrul Ion Creanga - "Palaria cu surprize", la Teatrul Evreiesc de Stat - "Careu de asi cu valet", la Teatrul "Constantin Tanase" si la Teatrul de Vara din Herastrau - "Nimic despre papagali", la Teatrul Excelsior - "Vacanta vesela", la Teatrul Metropolis - "Zaruri si carti", la Teatrul Masca - "Gardienii se intorc" si "Prostia omeneasca", iar la Opera Comica pentru Copii, spectacolul "Balul Ispravnicesei".La muzeu

In noaptea dintre 19 si 20 septembrie - "Noaptea Alba a Bucurestilor" -, Muzeul "George Enescu", Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul de Geologie, Muzeul National de Istorie, Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul Militar National, Muzeul de Arta "Vasile Grigore", Muzeul Hartilor Vechi, Muzeul National de Arta Contemporana, dar si Palatul "Curtea Veche" si Observatorul Astronomic vor fi deschise pana la orele 3.00.

Si Arcul de Triumf va fi deschis vizitatorilor, intre 18 si 20 septembrie, cu expozitia "Legiunea Romana din Italia in timpul Primului Razboi Mondial".


Detalii aici

Comentarii

Bio a spus…
Abia astept sa vizitez muzeele! Macar sa ne bucuram de Bucuresti noaptea daca ziua e asa de aglomerat
Anonim a spus…
Bio,

Noi am fost anul trecut si a fost foarte aglomerat si noaptea!:))

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .