Treceți la conținutul principal

Zilele Bucurestiului

Cititi si: Din Bucurestii vechi
La teatru

Timp de doua seri, pe 19 si 20 septembrie, teatrele bucurestene vor pune in scena spectacole la care accesul va fi gratuit. Astfel, la Teatrul Bulandra se va juca "Richard al III-lea se interzice", la Teatrul Bulandra - "A douasprezecea noapte", la Teatrul Nottara -"Doi pe o banca", la Teatrul Odeon - "Pyram si Thisbe", la Teatrul Mic - "Se joaca pe gaura cheii", la Teatrul de Comedie -"Domnisoara Iulia", "Sunt un orb" si "Poker", la Teatrul Sandarica - Cenusareasa" si "Pacala", la Teatrul Ion Creanga - "Palaria cu surprize", la Teatrul Evreiesc de Stat - "Careu de asi cu valet", la Teatrul "Constantin Tanase" si la Teatrul de Vara din Herastrau - "Nimic despre papagali", la Teatrul Excelsior - "Vacanta vesela", la Teatrul Metropolis - "Zaruri si carti", la Teatrul Masca - "Gardienii se intorc" si "Prostia omeneasca", iar la Opera Comica pentru Copii, spectacolul "Balul Ispravnicesei".La muzeu

In noaptea dintre 19 si 20 septembrie - "Noaptea Alba a Bucurestilor" -, Muzeul "George Enescu", Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul de Geologie, Muzeul National de Istorie, Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul Militar National, Muzeul de Arta "Vasile Grigore", Muzeul Hartilor Vechi, Muzeul National de Arta Contemporana, dar si Palatul "Curtea Veche" si Observatorul Astronomic vor fi deschise pana la orele 3.00.

Si Arcul de Triumf va fi deschis vizitatorilor, intre 18 si 20 septembrie, cu expozitia "Legiunea Romana din Italia in timpul Primului Razboi Mondial".


Detalii aici

Comentarii

Bio a spus…
Abia astept sa vizitez muzeele! Macar sa ne bucuram de Bucuresti noaptea daca ziua e asa de aglomerat
Anonim a spus…
Bio,

Noi am fost anul trecut si a fost foarte aglomerat si noaptea!:))

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…