Treceți la conținutul principal

Activitati culturale in Bucuresti

Daca aveti timp mergeti sa vizitati:

1.Pinacoteca Bucuresti in vizita la Galeria ArtSociety

Partea a II-a: Aspecte ale traditionalismului in pictura si sculptura romaneasca
28 octombrie 2009 – 10 ianuarie 2010

Program de vizitare:

Marti - Sambata: 11:00 - 19:00

Duminica: 11:00 - 14:00

Luni: inchis

Vizitarea expozitiei este gratuita


2. Salonului Naţional de Artă Decorativă

Administraţia Prezidenţială şi Muzeul Naţional Cotroceni gazduieste in perioada 28 octombrie 2009 - 10 ianuarie 2010 , în Pivniţele Cantacuzine ale muzeului, cea de-a zecea ediţie a Salonului Naţional de Artă Decorativă, manifestare intrată în tradiţia Muzeului Naţional Cotroceni, încă de la înfiinţarea sa.

Expoziţia va fi deschisă de marţi până duminică, între orele 9.30-17.30.

3. Zilele culturii germane

De la ora 19:15, în Piaţa 21 Decembrie, la fântâna de la Arhitectură vor avea loc şapte proiecţii inedite de scurtmetraje. Cea de-a doua zi cuprinde vernisajul a trei expoziţii foto pe teme de arhitectură, Berlin Modernism, Neu Bau Land şi Ora Locală, la Galeria Dalles, începând cu ora 17:00. Tot luni, la ora 19:00, la Cinema Studio se desfăşoară Gala de deschidere a Zilelor Filmului German.

Pentru agenda completă a evenimentului puteţi accesa adresa http://www.zilele-culturii-germane.ro/.


4. Ateliere pentru copii la Carturesti: Eroi-Supereroi

31 octombrie, de la ora 11:00 la Carturesti, str. Arthur Verona 13-15

Ni se propune o serie de trei ateliere pe tema eroilor si supereroilor, prin care copiii isi vor descoperi si valorifica abilitatile, cunostintele si curiozitatea. Totul va fi explorat prin mima, jocuri de rol, discutii, chestionare si proiecte de arta.Tariful este de 70 de lei (pentru toate cele 3 ateliere). Fiecare atelier dureaza 2 ore si se adreseaza copiilor intre 8 si 12 ani.Inscrierile se fac la adresa info@carturesti.roAtelierele sunt sustinute de Roxana Vasile.Mai multe detalii aici.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .