Treceți la conținutul principal

Activitati culturale in Bucuresti

Daca aveti timp mergeti sa vizitati:

1.Pinacoteca Bucuresti in vizita la Galeria ArtSociety

Partea a II-a: Aspecte ale traditionalismului in pictura si sculptura romaneasca
28 octombrie 2009 – 10 ianuarie 2010

Program de vizitare:

Marti - Sambata: 11:00 - 19:00

Duminica: 11:00 - 14:00

Luni: inchis

Vizitarea expozitiei este gratuita


2. Salonului Naţional de Artă Decorativă

Administraţia Prezidenţială şi Muzeul Naţional Cotroceni gazduieste in perioada 28 octombrie 2009 - 10 ianuarie 2010 , în Pivniţele Cantacuzine ale muzeului, cea de-a zecea ediţie a Salonului Naţional de Artă Decorativă, manifestare intrată în tradiţia Muzeului Naţional Cotroceni, încă de la înfiinţarea sa.

Expoziţia va fi deschisă de marţi până duminică, între orele 9.30-17.30.

3. Zilele culturii germane

De la ora 19:15, în Piaţa 21 Decembrie, la fântâna de la Arhitectură vor avea loc şapte proiecţii inedite de scurtmetraje. Cea de-a doua zi cuprinde vernisajul a trei expoziţii foto pe teme de arhitectură, Berlin Modernism, Neu Bau Land şi Ora Locală, la Galeria Dalles, începând cu ora 17:00. Tot luni, la ora 19:00, la Cinema Studio se desfăşoară Gala de deschidere a Zilelor Filmului German.

Pentru agenda completă a evenimentului puteţi accesa adresa http://www.zilele-culturii-germane.ro/.


4. Ateliere pentru copii la Carturesti: Eroi-Supereroi

31 octombrie, de la ora 11:00 la Carturesti, str. Arthur Verona 13-15

Ni se propune o serie de trei ateliere pe tema eroilor si supereroilor, prin care copiii isi vor descoperi si valorifica abilitatile, cunostintele si curiozitatea. Totul va fi explorat prin mima, jocuri de rol, discutii, chestionare si proiecte de arta.Tariful este de 70 de lei (pentru toate cele 3 ateliere). Fiecare atelier dureaza 2 ore si se adreseaza copiilor intre 8 si 12 ani.Inscrierile se fac la adresa info@carturesti.roAtelierele sunt sustinute de Roxana Vasile.Mai multe detalii aici.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .