Treceți la conținutul principal

Aghios Dhimitrios (Biserica Sf. Dumitru) din Salonic

Aghia Dhemetrios este cea mai importantă biserică din Salonic, aici găsindu-se moaştele Sf. Dumitru. Construită în sec. IV d.Ch. trece prin mai multe schimbări: devine închisoare pentru Sfântul Dumitru şi adăposteşte locul execuţiei lui, ajunge în mâinile turcilor, devine moschee şi revine apoi creştinilor, intrând din 1988 în patrimoniul universal UNESCO. Mozaicurile, care au scapat din incendiu, au fost acoperite de turci cu tencuiala in 1493 pentru a transforma biserica, timp de patru secole, in moschee.
La multi ani, vom sarbatori si noi maine!!
Exterior @ Gingasia
Altarul @ Gingasia

Moaste @ Gingasia

Icoane @ Gingasia

Arhitectura @ Gingasia

Mormantul @ Gingasia

Rugaciune la moaste @ Gingasia

Moastele Sf. Dumitru @ Gingasia

Comentarii

Anne a spus…
superbe pozele!
Gingasia a spus…
Multumim, Anne te asteptam cu drag mereu!
anisoara a spus…
Foarte frumoase pozele...ca si cum am fi acolo.
Multumumesc

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .