Treceți la conținutul principal

Campania "Lectura nu dauneaza, lectura imbogateste"

Suntem alaturi de colegii nostri si sustinem aceasta campanie! Recent, Minimax a lansat o ampla campanie nationala de popularizare a lecturii, ce beneficiaza de implicarea a numeroase biblioteci din intreaga tara. Amplul proiect de promovare, denumit Placerea Lecturii, ce se va desfasura in perioada 01 octombrie - 30 noiembrie 2009 se bucura, de asemenea, de sprijinul Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania ANBPR.

Puteti participa aici

Comentarii

Hallo,

Lectura este cea mai importantä Componente al Procesului de invätare.
Salutäri
Gingasia a spus…
Multumesc am sa transmit colegilor mei!:)
Ar fi interesant de vazut cum promovati voi lectura in Germania?
Jacktels Kochbuch a spus…
Hallo Roxana,

Intre Germania si Rominia sint Aniluminä..
Aici se vorebeste numai mult de Literaturä da nu se face mult.
Cauza: tara este prea specializatä si Oamenii incä sint prea focusiert pe Meseria lor si putini au mai multe interesse.
Pentru Literaturä nu-si prea iau Timp . Numai dacä trebuie si atuncia Literaturä de Specialitate pentru Meseria lor.
Eu numai in Anii de Studentie am avut contact mai direct cu Literatura , pentru cä la Studenti este altfel.
Aicia dacä se face cite o Prezentare de Carte, se adunä asa putini Oameni de crezi cä germania este anlfabetä.
Actiuni cum sint la voi , mi-asi dori aicia da nu cred cä o sä träiesc Ziua aia.
In punctul ästa sintzei in Avantaj.
Gingasia a spus…
Ma bucur tare mult ca mi-ai raspuns!Sunt curioasa cum arata bibliotecile, lansarile de carte sau bookmobilul la voi!
Bun, dar totusi ma intreb de ce suntem asa de necivilizati daca se citeste asa mult si Germania este mult inaintea Romaniei!
O zi faina!
Jacktels Kochbuch a spus…
Bibliotecile , cele Centrale sint bine puse la Punkt.
Cele din cartiere sint mai micute si nu asa feine.
Lansärile este treabä de Profit. dacä prognosele de Carte sint bsuper se fac lansäri ca si Oscar predare, dacä nu ( si asta hotäräste Publikum prin consum si intrebare )ce poate sä-si permitä Autorul..
Busurile sint bine organizate , da cum am mai scris cu Ofertä Limitatä.
Busurile vin in fiecare Säptäminä, cu toate cä Drumul pniä la Bibliotecä numai 5 Km este..

Germania este as inaintatä pentru cä aicia a fost Structurä bunä si System , in Cercetare , Produktie si cel mai important in Ökonomie.
Cu Anii s-au schimbat si aicia Prioritätiile , Nivelul de Viatä ridicat a fäcut pe Oameni lenesi. oamenii sau rezumat numai la Meseria lor si multiple Invätäturä a devenit mai putin ca Secundar.
Eu numesc Prozessul acesta Degenerative Reprogression !!
Ästa a fost un punct si in Doctor Lucrarea mea...
numai asa de Info.Prin Tendenz asta a pierdut Germania in World Ökonomie Ranking 20 Locuri.
In Anii 1980 a fost germania pe Locul 3 in Lume ca Ökonomie Gigant.Anul trecut s-a gäsit pe locul 23.....
Procesuul acesta se datoreazä la un rigid fel de a gindi al Poporului si mai alles Reaktia ulterioarä a Nivelului sus de Viatä.
Este de Exemplu o Carte acuma care este consideratä cea mai bunä carte a deceniului in Ökonomie: This Time is Different.
Cartea anlyseazä de Exemplu dezvoltarea si distrugerea ökonomikä al Popoarelor si care a fost Cauza...
Fazit: cam toate Tärille care au un nivel prea Mare , träiesc cindva o regresive Fasä care ii aruncä tare in spate.Fasa asta träiesc tärille foaste tari.


Salutäri
Gingasia a spus…
Multumesc de raspuns, interesant !:)
Gingasia a spus…
Daca intalnesti bookmobilul in drumul tau, fa-i o poza, te rog, daca ai ragaz si timp, promit sa o pun pe blog!

Cu bune intentii!:)

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .