Treceți la conținutul principal

Cateva informatii...

1. Facand ref. la articolul de aici, Gabi mi-a semnalat cateva imagini despre experienta bookmobilului in Romania de acum trei ani. Adus de organizatia OM International (Romania) de la OM Bulgaria a fost folosit intr-un tur al tarii in Brasov, Galati, Iasi, Piatra Neamt, Cluj, Oradea pentru promovarea literaturii crestine.
Multumesc!
2. A fost lansat noul site "Vechiul Bucuresti in imagini", cea mai mare arhiva web de imagini din Bucurestiul de altadata, structurata pe categorii tematice.In cadrul proiectului "Imagini vechi din Romania", editura Infarom a lansat noul site "Vechiul Bucuresti in imagini", o arhiva web continand sute de imagini din vechiul Bucuresti, grupate in galerii tematice: Subiecte citadine (Grafica sec. 18, Grafica sec. 19, Pictura sec. 19, Foto sec. 19, Foto 1900 - 1910, Foto 1911 - 1930, Foto 1931 - 1949) si alte subiecte (Familia regala, Traditii populare, Moda veche, Reclame vechi).

Comentarii

Alina a spus…
Ador Bucurestiul vechi - asa cum mi-l imaginez eu - si la asta m-a ajuta f.mult Caragiale :D .
I-am citit piesele de nenumarate ori si am vazut piesele de teatru, de tot atatea ori ;)). Datorita lui, ''miros'' parfumul Bucurestiului asa cum ni-l dorim multi, probabil.
Hm...tocmai am ridicat privirea din tastatura si am vazut in fata ochilor un tramvai, un troleibuz, multe masini la semafor, bineinteles, multe gunoaie pe jos si chiar cativa puradei.
Mare pacat ca nici macar asa zisul "Bucuresti vechi" nu a pastrat nimic din ce era odinioara, cum a reusit Sibiul... Micul Paris nu este doar mort - a putrezit de mult.
Gingasia a spus…
Alina, de acord cu tine. Bucurestiul de astazi nu mai pastreaza nimic din farmecul vremurilor apuse. Ma bucur ca au ramas imaginile!:)

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…