Treceți la conținutul principal

Cateva informatii...

1. Facand ref. la articolul de aici, Gabi mi-a semnalat cateva imagini despre experienta bookmobilului in Romania de acum trei ani. Adus de organizatia OM International (Romania) de la OM Bulgaria a fost folosit intr-un tur al tarii in Brasov, Galati, Iasi, Piatra Neamt, Cluj, Oradea pentru promovarea literaturii crestine.
Multumesc!
2. A fost lansat noul site "Vechiul Bucuresti in imagini", cea mai mare arhiva web de imagini din Bucurestiul de altadata, structurata pe categorii tematice.In cadrul proiectului "Imagini vechi din Romania", editura Infarom a lansat noul site "Vechiul Bucuresti in imagini", o arhiva web continand sute de imagini din vechiul Bucuresti, grupate in galerii tematice: Subiecte citadine (Grafica sec. 18, Grafica sec. 19, Pictura sec. 19, Foto sec. 19, Foto 1900 - 1910, Foto 1911 - 1930, Foto 1931 - 1949) si alte subiecte (Familia regala, Traditii populare, Moda veche, Reclame vechi).

Comentarii

Alina a spus…
Ador Bucurestiul vechi - asa cum mi-l imaginez eu - si la asta m-a ajuta f.mult Caragiale :D .
I-am citit piesele de nenumarate ori si am vazut piesele de teatru, de tot atatea ori ;)). Datorita lui, ''miros'' parfumul Bucurestiului asa cum ni-l dorim multi, probabil.
Hm...tocmai am ridicat privirea din tastatura si am vazut in fata ochilor un tramvai, un troleibuz, multe masini la semafor, bineinteles, multe gunoaie pe jos si chiar cativa puradei.
Mare pacat ca nici macar asa zisul "Bucuresti vechi" nu a pastrat nimic din ce era odinioara, cum a reusit Sibiul... Micul Paris nu este doar mort - a putrezit de mult.
Gingasia a spus…
Alina, de acord cu tine. Bucurestiul de astazi nu mai pastreaza nimic din farmecul vremurilor apuse. Ma bucur ca au ramas imaginile!:)

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .