Treceți la conținutul principal

Cine nu a găsit prilejul în sine are în jurul său numai prilejuri

“Întâlnesc câţiva tineri în jurul a treizeci de ani supăraţi nu pe ceea ce nu au făcut ei, ci pentru ceea ce nu a făcut viaţa pentru ei. Dar cum să le rezerve lozul cel mare viaţa, dacă nu au investit nicio miză? Îi întreb ce-au vrut şi-mi răspund ceea ce li s-a părut că au vrut, căci dacă voiau cu adevărat lucrul acela (frumuseţile artistice ale lumii, împlinirile veacului, cărţile lui mari), atunci s-ar fi pregătit pentru întâlnirea cu ele. Ii văd trişti. E vreme urâtă afară. Cine nu a găsit prilejul în sine are în jurul său numai prilejuri."

(Constantin Noica)

Comentarii

CARMEN a spus…
Profund! si foarte adevarat!
Pacat ca în preajma marelui Noica putini au ajuns sa fie! Eu l-am vazut personal, dar n-am avut voie sa vorbesc cu el, pe vremea când instructorul meu de schi- din Paltinis- Joe, îi facea mici servicii. Eu aveam vre-o 16 ani si nu stiam multe despre Noica...însa privirea lui de atunci n-am s-o uit niciodata! Un prilej ratat! :-(
Gingasia a spus…
Te pop, Carmen multumesc de vizita!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .