Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor

Târgul de carte de la Frankfurt, unul dintre cele mai importante evenimente livreşti, îşi deschide miercuri porţile, avându-i pe scriitorii chinezi invitaţi de onoare, România fiind reprezentată de peste 30 edituri şi de autori conscraţi, ca Mircea Cărtărescu, Filip Florian şi Doina Ruşti.

"Învingătorul este totdeauna singur", de Paulo Coelho, de la Humanitas, "Grădina raiului", de Ernest Hemingway, de la Polirom, şi "Un pământ nou . Trezirea conştiinţei umane", de Eckhart Tolle, de la Curtea Veche, au fost cele mai căutate cărţi pe rafturile librăriilor, în luna septembrie.


de vineri, 16 octombrie pana duminica, 18 octombrie la Muzeul Taranului Roman


DeşteptareaRecent, fondul documentar si de patrimoniu al Bibliotecii Judetene “C. Sturdza” Bacãu sa îmbogãtit cu peste 500 de volume de carte din secolul al XIX-lea .

Evenimentul vizează îmbogăţirea fondului de carte din bibliotecile centrelor de plasament.Citesc paragrafe, nu cărţi. Multe cărţi din biblioteca mea au fost cumpărate ca să fie acolo.


În Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 653/2.10.2009 au fost publicate formularele tipizate generale pentru bibliotecă, aprobate prin Ordinul Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional Nr. 2249/ 9 iunie 2009 şi Ordinul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării Nr. 4775 / 20 august 2009.


STRANIU. Scrisă de un călugăr condamnat la moarte, cartea sfântă ar fi necesitat sacrificarea a 160 de animale.


Ultima carte a Hertei Müller, gratuita, dar inaccesibila

Ultimul roman al Hertei Müller, "Atemschaukel/Leaganul respiratiei", a fost disponibil gratuit
ieri, pentru 24 de ore, iar cititorii au putut descarca volumul, intr-un proiect intitulat "Downloaddays" in cadrul Targului de la Frankfurt.Maramures. Expozitie de arta fotografica la Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu"

Baimarenii vor avea posibilitatea sa admire, incepand de astazi, 13 octombrie si pana martea viitoarea o expozitie de arta fotografica. Fotografiile expuse la Biblioteca Judeteana ,,Petre Dulfu" din Baia Mare poarta semnatura presedintelui Asociatiei de Arta Fotografica Maramures.

Targul Educational Bucuresti

EXPO 24 in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Muncipiului Bucuresti si Guvernul Romaniei Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti, organizeaza in perioada 22 24 octombrie 2009, la Sala Polivalenta Bucuresti, editia a V-a a Targului Educational Bucuresti. Targul Educational Bucuresti ( TEB ) este o manifestare, ce are ca scop promovarea mijloacelor si materialelor didactice noi, in cadrul sistemului de invatamant public si privat din Romania.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…