Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor

Târgul de carte de la Frankfurt, unul dintre cele mai importante evenimente livreşti, îşi deschide miercuri porţile, avându-i pe scriitorii chinezi invitaţi de onoare, România fiind reprezentată de peste 30 edituri şi de autori conscraţi, ca Mircea Cărtărescu, Filip Florian şi Doina Ruşti.

"Învingătorul este totdeauna singur", de Paulo Coelho, de la Humanitas, "Grădina raiului", de Ernest Hemingway, de la Polirom, şi "Un pământ nou . Trezirea conştiinţei umane", de Eckhart Tolle, de la Curtea Veche, au fost cele mai căutate cărţi pe rafturile librăriilor, în luna septembrie.


de vineri, 16 octombrie pana duminica, 18 octombrie la Muzeul Taranului Roman


DeşteptareaRecent, fondul documentar si de patrimoniu al Bibliotecii Judetene “C. Sturdza” Bacãu sa îmbogãtit cu peste 500 de volume de carte din secolul al XIX-lea .

Evenimentul vizează îmbogăţirea fondului de carte din bibliotecile centrelor de plasament.Citesc paragrafe, nu cărţi. Multe cărţi din biblioteca mea au fost cumpărate ca să fie acolo.


În Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 653/2.10.2009 au fost publicate formularele tipizate generale pentru bibliotecă, aprobate prin Ordinul Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional Nr. 2249/ 9 iunie 2009 şi Ordinul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării Nr. 4775 / 20 august 2009.


STRANIU. Scrisă de un călugăr condamnat la moarte, cartea sfântă ar fi necesitat sacrificarea a 160 de animale.


Ultima carte a Hertei Müller, gratuita, dar inaccesibila

Ultimul roman al Hertei Müller, "Atemschaukel/Leaganul respiratiei", a fost disponibil gratuit
ieri, pentru 24 de ore, iar cititorii au putut descarca volumul, intr-un proiect intitulat "Downloaddays" in cadrul Targului de la Frankfurt.Maramures. Expozitie de arta fotografica la Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu"

Baimarenii vor avea posibilitatea sa admire, incepand de astazi, 13 octombrie si pana martea viitoarea o expozitie de arta fotografica. Fotografiile expuse la Biblioteca Judeteana ,,Petre Dulfu" din Baia Mare poarta semnatura presedintelui Asociatiei de Arta Fotografica Maramures.

Targul Educational Bucuresti

EXPO 24 in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Muncipiului Bucuresti si Guvernul Romaniei Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti, organizeaza in perioada 22 24 octombrie 2009, la Sala Polivalenta Bucuresti, editia a V-a a Targului Educational Bucuresti. Targul Educational Bucuresti ( TEB ) este o manifestare, ce are ca scop promovarea mijloacelor si materialelor didactice noi, in cadrul sistemului de invatamant public si privat din Romania.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .