Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilorUniunea Europeană şi-a lansat oficial, la Târgul de Carte de la Frankfurt, biblioteca virtuală, care regrupează 50 de ani de documente europene în tot atâtea limbi, transmite AFP.

Internet vs biblioteca

Imi amintesc ca in vremea studentia ajungeam des la sala de lectura a BCU (ce desteapta era, nu? J))), ca imi cumparam majoritatea cartilor pe care ni le cereau profesorii la cursuri, dar si ca prima sursa de informatie si la indemana, de altfel, era pentru mine internetul.Proiectul lansarii unei imense librarii virtuale de gigantul web Google a fost primit cu mult entuziasm la Targul de Carte de la Frankfurt, in ciuda reticentelor si a ostilitatii pe care editorii si vanzatorii de carte au afisat-o ani de zile fata de mediul online.

Ultimul roman al Hertei Müller, "Atemschaukel/Leaganul respiratiei", a fost disponibil gratuit ieri, pentru 24 de ore, iar cititorii au putut descarca volumul, intr-un proiect intitulat "Downloaddays" in cadrul Targului de la Frankfurt.

Aproximativ 12 milioane de pagini, care ar fi putut ocupa peste 4 kilometri de rafturi de biblioteca, au fost scanate din arhivele UE, cu costuri de peste 2 milioane de euro.
Mircea Geoana, cu premierul in exercitiu Emil Boc, precum si cu liderii opozitiei. De asemenea, Biden va sustine un discurs la Biblioteca Central Universitara, in cadrul caruia va aborda teme legate de relatiile SUA cu statele din Europa Centrala.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .