Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilorUniunea Europeană şi-a lansat oficial, la Târgul de Carte de la Frankfurt, biblioteca virtuală, care regrupează 50 de ani de documente europene în tot atâtea limbi, transmite AFP.

Internet vs biblioteca

Imi amintesc ca in vremea studentia ajungeam des la sala de lectura a BCU (ce desteapta era, nu? J))), ca imi cumparam majoritatea cartilor pe care ni le cereau profesorii la cursuri, dar si ca prima sursa de informatie si la indemana, de altfel, era pentru mine internetul.Proiectul lansarii unei imense librarii virtuale de gigantul web Google a fost primit cu mult entuziasm la Targul de Carte de la Frankfurt, in ciuda reticentelor si a ostilitatii pe care editorii si vanzatorii de carte au afisat-o ani de zile fata de mediul online.

Ultimul roman al Hertei Müller, "Atemschaukel/Leaganul respiratiei", a fost disponibil gratuit ieri, pentru 24 de ore, iar cititorii au putut descarca volumul, intr-un proiect intitulat "Downloaddays" in cadrul Targului de la Frankfurt.

Aproximativ 12 milioane de pagini, care ar fi putut ocupa peste 4 kilometri de rafturi de biblioteca, au fost scanate din arhivele UE, cu costuri de peste 2 milioane de euro.
Mircea Geoana, cu premierul in exercitiu Emil Boc, precum si cu liderii opozitiei. De asemenea, Biden va sustine un discurs la Biblioteca Central Universitara, in cadrul caruia va aborda teme legate de relatiile SUA cu statele din Europa Centrala.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .