Treceți la conținutul principal

Festivalul "Carte si Arte"este gazduit de Palatul Sutu

Festivalul "Carte si Arte", gazduit de Muzeul Municipiului Bucuresti
(Palatul Sutu), va fi inaugurat astazi (orele 16.00). Pana duminica veti putea participa la zeci de evenimente culturale, precum lansari de carte, vernisaje, recitaluri de poezii, momente muzicale (folk, muzica indiana, muzica clasica), dezbateri, simpozioane, si o intalnire cu scriitorul Pavel Corut (vineri, orele 14.00).

Primul eveniment inscris pe lista festivalului este vernisarea (ora 16.30) expozitiei de pictura a colegei noastre Mihaela Schiopu, alaturi de Mircea Barzuca. Sambata (orele 15.00), unul dintre momentele speciale il va constitui lansarea cartii "Tradarea criticii" (Editura Ideea Europeana) de Nicolae Breban. Un romancier consacrat ii trece in revista, prin cateva mari
portrete critice, pe cei care l-au sustinut, pe el si arta sa: I. Negoitescu, L. Raicu, N. Manolescu, E. Simion. O analiza critica concreta, acidulata uneori, a starii de fapt si a psihologiei literelor de azi; cam asa s-ar caracteriza in cateva cuvinte volumul lui Nicolae Breban. In cadrul festivalului se
vor acorda premiile concursului de creatie "Toamna in literatura".

Sursa: ziua.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .