Treceți la conținutul principal

Noutate: Probele orale de la bacalaureat se dau in ianuarie si aprilie

Potrivit calendarului elaborat de Ministrul Educaţiei, în perioada 11-13 ianuarie 2010 vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română, între 13 şi 15 ianuarie 2010 va avea loc proba orală în limba maternă, pentru elevii care au învăţat la un liceu specializat în acest sens, în perioada 18 - 29 ianuarie 2010, va fi susţinută proba pentru evaluarea competenţelor digitale, iar între 19 şi 22 aprilie 2010 este programată proba de limba modernă. Probele orale de la bacalaureat nu sunt eliminatorii!

Dacă până acum examenul de limbă modernă din cadrul bacalaureatului presupunea o probă orală de 10-15 minute şi una scrisă de 120 de minute, elevii care vor susţine bacalaureatul în acest an şcolar vor da un test de o oră şi jumătate şi vor fi verificaţi din punctul de vedere al abilităţilor de înţelegere a unui text audiat, probă care va dura 20 de minute.Pentru proba de informatică, o probă nouă în cadrul examenului de bacalaureat, ministerul a anunţat că subiectele vor fi elaborate în conformitate cu programa şcolară pentru clasele a IX-a şi a X-a.

Durata probei de evaluare a competenţelor digitale, respectiv modalitatea de desfăşurare şi evaluare pentru acest examen urmând să fie publicate pe internet până la 31 octombrie.Rezultatele la probele orale nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional. Astfel, între 0 şi 25 puncte reprezintă nivelul începător, 26-50 puncte - mediu, 51-74 puncte - avansat, 75-100 puncte - experimentat. Elevii vor primi atestate în funcţie de nivelurile obţinute, însă indiferent de rezultate elevii vor putea susţine probele scrise, nu ca până acum, când elevii respinşi la probele orale nu mai puteau susţine examenele scrise.

Documente importante:

Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat 2010 - Anexa nr. 2 la OMECI nr.5203/23.09.2009

Calendarul examenului de Bacalaureat 2010 - anexa nr. 1 la OMECI 5203/23.09.2009

Ordin nr. 5203/23.09.2009 privind aprobarea Calendarului şi a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat 2010


Sursa: ziare.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .