Treceți la conținutul principal

Părintele Arhimandrit Teofil Părăian a trecut la cele veşnice în această dimineaţă

Dumnezeu sa-l odihneasca! Un parinte al bucuriei, cu o vocea calda care mi-a ramas in suflet!

"In momentul in care te-ai hotarat pentru o cale, sa nu mai consideri ca mai exista pentru tine si o alta cale, iar calea pe care ti-o alegi, sa o alegi cu entuziasmul cuvenit, adica sa nu te casatoresti cu probabilitate, nici sa te faci calugar cu probabilitate, ci sa fii sigur ca asta este calea si atunci nu se mai discuta posibilitatea unei alte cai sau ca Dumnezeu ar fi avut un alt plan pentru tine. Noi nu stim sigur ce vrea Dumnezeu cu noi, dar stim ce putem face noi intr-o conditie sau alta. "

Volume publicate:
Ne vorbeste parintele Teofil (Editura Episcopiei Romanului, Roman, 1997).

Duhovnici români în dialog cu tinerii (Editura Bizantinã, Bucuresti, 1997).

Lumini de gând (Editura Antim, Cluj, 1997).

Gânduri bune pentru gânduri bune (Editura Mitropoliei Banatului, Timisoara, 1997).

Prescuri pentru cuminecãturi (Editura Mitropoliei Banatului, Timisoara, 1998).

Cuvinte pentru tineri (Editura Omniscop, Craiova, 1998. Editie îngrijitã de Aurelian Popescu).

Din vistieria inimii mele (Editura ASCOR-Craiova, Craiova, 2000. Editie îngrijitã de Aurelian Popescu).

Întâmpinãri - interviuri cu Pãrintele Teofil Pãrãian realizate de Sabin Vodã (Editura Sophia, Bucuresti, 2000).

Pentru cealaltã vreme a vietii mele (Editura Deisis, Sibiu, 2001).
Detalii aici

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .