Treceți la conținutul principal

Viitorul este in e-book

La noi nu exista inca o piata a echipamentelor e-book, deocamdata vorbim doar la nivel teoretic, nici vorba de traducerea cartilor in limba romana.

Gigantul web google pregateste pentru 2010 lansarea unei imense librarii virtuale, cu peste o jumatate de milion de titluri, care se vrea a deveni cel mai aprig competitor al site-ului Amazon.com.Proiectul, denumit Google Editions, va functiona ca un serviciu online, prin intermediul caruia utilizatorii vor putea cumpara carti in format electronic, pe care le vor putea citi direct pe telefonul mobil, pe laptop, pe calculatorul de acasa sau pe orice alt dispozitiv electronic echipat cu un browser de internet.

Google intentioneaza sa lanseze pe piata si un dispozitiv de tip eReader, care va dispune de un software special conceput pentru afacilita citirea cartilor sau documentelor in format electronic.Proiectul Google a luat nastere dupa ce mai multe edituri si-au manifestat nemultumirea fata de faptul ca site-ul Amazon.com si alte librarii virtuale vindeau cartile la preturi extrem de mici. Daca in ultimii ani la Targul de Carte de la Frankfurt editorii nici nu vroiau sa auda de "cartea electronica", acum sperantele lor se leaga de proiectul Google, mai ales ca isi vor putea stabili singuri pretul si vor primi 63 la suta din profitul obtinut in urma vanzarii cartilor pe care le pun la dispozitia cititorilor.

Continuarea aici

Comentarii

Jacktels Kochbuch a spus…
Hallo Roxana,

este Viitorul si in acelasi Timp Aktuall. Cititorii Ebook sint tot mai multi.
Cä Editurile au refusat toti Abii sä se profileze pe Ebooks am criticat noi tare puternic.
Ei au pierdut multi Bani prin asta.
Acuma sau trezit si ei si vor sä se intreacä cu altii care de mult fac Afacerea asta.
In orice Caz in Viitor o sä fie Cärtile und Luxus si Ebooks normal

salutäri
Gingasia a spus…
Sunt de acord cu tine, dar nu stiu cum se vor descurca cu legislatia si obtinerea drepturilor pentru traducere, la noi nu exista nicio carte pe ebook!
Mela a spus…
Sincer,eu raman la cartile mele in format tiparit si nu pt ca as fi demodata dar iubesc sentimentul pe care il am la contactul direct cu cartea.
Gingasia a spus…
Mela, de acord cu tine, dar din pacate, asta este viitorul!:))

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…