Treceți la conținutul principal

Viitorul este in e-book

La noi nu exista inca o piata a echipamentelor e-book, deocamdata vorbim doar la nivel teoretic, nici vorba de traducerea cartilor in limba romana.

Gigantul web google pregateste pentru 2010 lansarea unei imense librarii virtuale, cu peste o jumatate de milion de titluri, care se vrea a deveni cel mai aprig competitor al site-ului Amazon.com.Proiectul, denumit Google Editions, va functiona ca un serviciu online, prin intermediul caruia utilizatorii vor putea cumpara carti in format electronic, pe care le vor putea citi direct pe telefonul mobil, pe laptop, pe calculatorul de acasa sau pe orice alt dispozitiv electronic echipat cu un browser de internet.

Google intentioneaza sa lanseze pe piata si un dispozitiv de tip eReader, care va dispune de un software special conceput pentru afacilita citirea cartilor sau documentelor in format electronic.Proiectul Google a luat nastere dupa ce mai multe edituri si-au manifestat nemultumirea fata de faptul ca site-ul Amazon.com si alte librarii virtuale vindeau cartile la preturi extrem de mici. Daca in ultimii ani la Targul de Carte de la Frankfurt editorii nici nu vroiau sa auda de "cartea electronica", acum sperantele lor se leaga de proiectul Google, mai ales ca isi vor putea stabili singuri pretul si vor primi 63 la suta din profitul obtinut in urma vanzarii cartilor pe care le pun la dispozitia cititorilor.

Continuarea aici

Comentarii

Jacktels Kochbuch a spus…
Hallo Roxana,

este Viitorul si in acelasi Timp Aktuall. Cititorii Ebook sint tot mai multi.
Cä Editurile au refusat toti Abii sä se profileze pe Ebooks am criticat noi tare puternic.
Ei au pierdut multi Bani prin asta.
Acuma sau trezit si ei si vor sä se intreacä cu altii care de mult fac Afacerea asta.
In orice Caz in Viitor o sä fie Cärtile und Luxus si Ebooks normal

salutäri
Gingasia a spus…
Sunt de acord cu tine, dar nu stiu cum se vor descurca cu legislatia si obtinerea drepturilor pentru traducere, la noi nu exista nicio carte pe ebook!
Anonim a spus…
Sincer,eu raman la cartile mele in format tiparit si nu pt ca as fi demodata dar iubesc sentimentul pe care il am la contactul direct cu cartea.
Gingasia a spus…
Mela, de acord cu tine, dar din pacate, asta este viitorul!:))

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .