Treceți la conținutul principal

Bibliotecile la Gaudeamus

Zilele acestea sunt prinsa in cateva activitati culturale (lansari, conferinte), revin mai pe seara cu poze de la Gaudeamus.


1. Biblioteca Metropolitana Bucuresti va fi prezenta la cea de-a XVI-a editie a Targului International de Carte Gaudeamus cu un stand de carte la etajul al III-lea, la numarul 301, in Complexul Romexpo.


Program:

Vineri 27, noiembrie, 2009

orele 12,00 - Prezentarea expozitiei multimedia la standul 301

Bucuresti 550 - Memoria documentelor, prezentat de Dr. Georgeta Filittiorele 14, oo Lansare de carte:

Jean - Noel JEANNENEY - Cand Google a provocat Europa, ed. a II-a

Emil TARCOMNICU - Obiceiuri si credinte macedo-romne - dictionar

Ion BRAD - Poezii inedite

Mircea CONSTANTINESCU - Orasul de la parter

Allama Mohammed IQBAL - Poezii alese

Stefan TINCA - O relatie transatlantica pentru secolul XXI.Uniunea Europeana-Statele Unite

*** Lucrarile simpozionului international:

Cartea. Romania.Europa, editia I-a

Prezentarea Bibliotecii virtuale a Romaniei DACOROMANICA.RO

Moderator: Dr. Florin ROTARU, directorul general al Bibliotecii Metropolitane BucurestiSambata, 28 noiembrie, 2009

orele 15,00 Lansare de carte in sala Cupola de la parter

Dr. Ion CONSTANTIN si Dr. Ion NEGREI - Pantelimon Halippa, tribun al Basarabiei

Dr. Ion CONSTANTIN - Pantelimon Halippa, Neinfricat pentru Basarabia

Invitati: Acad. Dinu C. GIURASCU, prof. univ. dr. Corneliu LUNGU, prof.univ. dr. Georgeta FILITTI, dr. Florin ROTARU, Oleg BODRUG, Ion HADARCA2. BIBLIOTECA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI

Prezentarea a două expoziţii tematice: "L'ami lointain: Eugen Ionescu şi generaţia sa"; "Pitoresc şi gastronomie: meniu-uri şi dineuri oficiale din perioada interbelică existente în colecţiile speciale ale Bibliotecii Naţionale a României.


Comentarii

Anne a spus…
trebuie sa mergem si noi cu mic, cu mare :)

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .