Treceți la conținutul principal

Bibliotecile la Gaudeamus

Zilele acestea sunt prinsa in cateva activitati culturale (lansari, conferinte), revin mai pe seara cu poze de la Gaudeamus.


1. Biblioteca Metropolitana Bucuresti va fi prezenta la cea de-a XVI-a editie a Targului International de Carte Gaudeamus cu un stand de carte la etajul al III-lea, la numarul 301, in Complexul Romexpo.


Program:

Vineri 27, noiembrie, 2009

orele 12,00 - Prezentarea expozitiei multimedia la standul 301

Bucuresti 550 - Memoria documentelor, prezentat de Dr. Georgeta Filittiorele 14, oo Lansare de carte:

Jean - Noel JEANNENEY - Cand Google a provocat Europa, ed. a II-a

Emil TARCOMNICU - Obiceiuri si credinte macedo-romne - dictionar

Ion BRAD - Poezii inedite

Mircea CONSTANTINESCU - Orasul de la parter

Allama Mohammed IQBAL - Poezii alese

Stefan TINCA - O relatie transatlantica pentru secolul XXI.Uniunea Europeana-Statele Unite

*** Lucrarile simpozionului international:

Cartea. Romania.Europa, editia I-a

Prezentarea Bibliotecii virtuale a Romaniei DACOROMANICA.RO

Moderator: Dr. Florin ROTARU, directorul general al Bibliotecii Metropolitane BucurestiSambata, 28 noiembrie, 2009

orele 15,00 Lansare de carte in sala Cupola de la parter

Dr. Ion CONSTANTIN si Dr. Ion NEGREI - Pantelimon Halippa, tribun al Basarabiei

Dr. Ion CONSTANTIN - Pantelimon Halippa, Neinfricat pentru Basarabia

Invitati: Acad. Dinu C. GIURASCU, prof. univ. dr. Corneliu LUNGU, prof.univ. dr. Georgeta FILITTI, dr. Florin ROTARU, Oleg BODRUG, Ion HADARCA2. BIBLIOTECA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI

Prezentarea a două expoziţii tematice: "L'ami lointain: Eugen Ionescu şi generaţia sa"; "Pitoresc şi gastronomie: meniu-uri şi dineuri oficiale din perioada interbelică existente în colecţiile speciale ale Bibliotecii Naţionale a României.


Comentarii

Anne a spus…
trebuie sa mergem si noi cu mic, cu mare :)

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…