Treceți la conținutul principal

Ce carti vreau sa cumpar de la GAUDEAMUS

Târgul Internaţional GAUDEAMUS, organizat de Radio România, se va deschide în perioada 25 - 29 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo. Deschiderea oficială a târgului va avea loc miercuri, 25 noiembrie, ora 12.00. Maine voi posta o lista interesanta a lansarilor din 25 noiembrie 2009!

Mai jos sunt cateva titluri pe care vreau sa le achizitionez:

1. Liiceanu, Aurora. Prin perdea. Bucuresti: Ed. Polirom, 2009.

Volumul recompune din fragmente mare parte din viaţa autoarei, din perioada studiilor şi până în anii postdecembrişti. În prim-plan se găsesc fiul acesteia, dar şi traseul profesional, cu interesante consideraţii referitoare la psihologie sau la maeştrii cu rol formator pe care i-a cunoscut.


2. Mezdrea, D. Constantin Noica.În arhiva Securităţii. Bucuresti: Ed. Humanitas, 2009.

A reuşit oare Noica, în tentativele sale de „prelucrare“ a ofiţerilor Securităţii, să mute cu vreun milimetru limitele pe care Securitatea şi le dăduse dinăuntrul ei şi prin care se definea din capul locului?(Gabriel Liiceanu)


3. Negrea, Gelu. Dicţionarul subiectiv al personajelor lui I.L. Caragiale de Gelu. Bucuresti: Ed. Cartea Românească, 2009 .

Gelu Negrea reuseste prima incursiune exhaustiva in lumea celor aproape o mie patru sute de personaje din proza si dramaturgia lui I.L. Caragiale.


4. Anania, Valeriu (IPS Bartolomeu); Sasu, Aurel. Despre noi si despre altii, colectia Stiinta si Religie, coordonata de Basarab Nicolescu si Magda Stavinschi.


5. Byron, Tania Dr. Educa-ti pozitiv copilul - ofera ce vrei sa primesti. Bucuresti: Ed. Aramis, 2009.


Si mai vedem ....!

Comentarii

rotonde a spus…
In fiecare an, gasesc o provocare in oferta de carte, la Gaudemus. Anul acesta mi-am propus sa o descopar pe Herta Muller. Altfel, voi cauta si in zona de specializare profesionala, care e mai greu accesibila in librariile clasice.

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .