Treceți la conținutul principal

Certificatele internationale echivalate cu examenele de competenta

Ultimele informatii privind examenul de Bacalaureat 2010 precizeaza faptul ca elevii nu vor mai da probele de limba straina sau de competente digitale, daca anterior au obtinut certificarea unui examen international.

Conform detaliilor oferite de Ministerul Educatiei, elevii care detin un certificat de competente trebuie sa depuna la secretariatul scolii unde vor da examenul de Bacalaureat 2010 o cerere si o copie legalizata a certificatului.

Actele vor fi depuse intre 1 - 14 mai 2010 pentru prima sesiune a bacului, respectiv in intre 5- 9 iulie 2010 pentru cea de-a doua sesiune a examenului.

Certificatele valide pentru a putea face echivalarea sunt: European Computer Driving Licence (ECDL), Cambridge, IELTS sau TOEFL (pentru limba engleza), DALF, DELF, TCF si TEF (pentru franceza) sau alte certificate recunoscute (pentru germana, italiana, spaniola sau portugheza).

Metodologia si lista certificatelor internationale care pot fi echivalate cu examenele de competenta:

Bacalaureat 2010: Metodologia de recunoastere a certificatelor privind echivalarea examenelor de competente

Bacalaureat 2010: Lista examenelor cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine

Bacalaureat 2010: Metodologia de recunoastere a certificatelor privind echivalarea examenelor de competente digitale

Bacalaureat 2010: Metodologia de organizare si desfasurare a probelor specifice - sectii bilingve francofone

Bacalaureat 2010: Temele din programele de bacalaureat la disciplinele pentru care elevii sustin probele specifice

Sursa

Comentarii

Dana a spus…
Este o decizie logica, aceste examene internationale fiind extrem de serioase si de bine organizate (in mod concret vorbesc despre DELF, unde sunt si profesori examinatori francezi).
Gingasia a spus…
Nu contest acest lucru, dar pentru ce mai dam bacul?
linguaprof a spus…
Noi , cei de la Linguaprof speram ca aceste noutati ne vor ajuta sa ne dezvoltam afacerea in orasele tarii. Avantajele unui atestat recunoscut in lume sunt evidente.

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .