Treceți la conținutul principal

Certificatele internationale echivalate cu examenele de competenta

Ultimele informatii privind examenul de Bacalaureat 2010 precizeaza faptul ca elevii nu vor mai da probele de limba straina sau de competente digitale, daca anterior au obtinut certificarea unui examen international.

Conform detaliilor oferite de Ministerul Educatiei, elevii care detin un certificat de competente trebuie sa depuna la secretariatul scolii unde vor da examenul de Bacalaureat 2010 o cerere si o copie legalizata a certificatului.

Actele vor fi depuse intre 1 - 14 mai 2010 pentru prima sesiune a bacului, respectiv in intre 5- 9 iulie 2010 pentru cea de-a doua sesiune a examenului.

Certificatele valide pentru a putea face echivalarea sunt: European Computer Driving Licence (ECDL), Cambridge, IELTS sau TOEFL (pentru limba engleza), DALF, DELF, TCF si TEF (pentru franceza) sau alte certificate recunoscute (pentru germana, italiana, spaniola sau portugheza).

Metodologia si lista certificatelor internationale care pot fi echivalate cu examenele de competenta:

Bacalaureat 2010: Metodologia de recunoastere a certificatelor privind echivalarea examenelor de competente

Bacalaureat 2010: Lista examenelor cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine

Bacalaureat 2010: Metodologia de recunoastere a certificatelor privind echivalarea examenelor de competente digitale

Bacalaureat 2010: Metodologia de organizare si desfasurare a probelor specifice - sectii bilingve francofone

Bacalaureat 2010: Temele din programele de bacalaureat la disciplinele pentru care elevii sustin probele specifice

Sursa

Comentarii

Dana a spus…
Este o decizie logica, aceste examene internationale fiind extrem de serioase si de bine organizate (in mod concret vorbesc despre DELF, unde sunt si profesori examinatori francezi).
Gingasia a spus…
Nu contest acest lucru, dar pentru ce mai dam bacul?
linguaprof a spus…
Noi , cei de la Linguaprof speram ca aceste noutati ne vor ajuta sa ne dezvoltam afacerea in orasele tarii. Avantajele unui atestat recunoscut in lume sunt evidente.

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…