Treceți la conținutul principal

Lansarile importante de la Gaudeamus din 25 noiembrie 2009

14.00 - 16.00 Ultimile noutăţi apărute la Criterion Publishing :
"Contribuţii la Enciclopedia Religiei" - Mircea Eliade,
"Istoria prostiei" - James F. Welles;
"Despre spiritul românesc" - Mircea Vulcănescu;
"Petre Ţuţea în conştiinţa contmporanilor săi"; "Geopolitica" - Anton Golopenţia;
"Sociologie românească modernă" - Constantin Schifirneţ;
"Dragă Maria" (roman) - Constantin Eretescu;
"Eliade după Eliade";
"Mircea Eliade şi corespondenţii săi" (vol. I);
"Eminescu în ediţia academică" - Dimitrie VatamaniucInvitaţi: acad. Dimitrie Vatamaniuc, prof. univ. Sanada Golopenţia, prof. univ. Constantin Schifirneţ, prof. univ. Gheorghiţă Geană, Ion Papuc, Mircea Handoca


14.00 - 14.30 EDITURA UNIVERSITĂŢII A. I. CUZA
Lansarea volumului: "Dicţionarul limbajului poetic eminescian - concordanţele prozei antume" - coord. Dumitru Irimia
Invitat: Mircea Anghelescu


BIBLIOTECA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI
Prezentarea a două expoziţii tematice: "L'ami lointain: Eugen Ionescu şi generaţia sa"; "Pitoresc şi gastronomie: meniu-uri şi dineuri oficiale din perioada interbelică existente în colecţiile speciale ale Bibliotecii Naţionale a României"


15.30 ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI
Resurse şi servicii în Biblioteca Centrală ASE
Prezintă: conf. univ. dr. Liviu Bogdan Vlad, Director al Bibliotecii Centrale ASE, Alina Croitoru - Şef al Serviciului Referinţe bibliografice


17.00 EDITURA HUMANITAS
Lansare audiobook: "Aventurile lui Habarnam" în lectura actorului Marian Râlea
Participă: Marian Râlea, Catinca Untaru, Marc Solomon, Luca Istodor


Pentru alte lansari aici

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .