Treceți la conținutul principal

Lansarile importante de la Gaudeamus din 25 noiembrie 2009

14.00 - 16.00 Ultimile noutăţi apărute la Criterion Publishing :
"Contribuţii la Enciclopedia Religiei" - Mircea Eliade,
"Istoria prostiei" - James F. Welles;
"Despre spiritul românesc" - Mircea Vulcănescu;
"Petre Ţuţea în conştiinţa contmporanilor săi"; "Geopolitica" - Anton Golopenţia;
"Sociologie românească modernă" - Constantin Schifirneţ;
"Dragă Maria" (roman) - Constantin Eretescu;
"Eliade după Eliade";
"Mircea Eliade şi corespondenţii săi" (vol. I);
"Eminescu în ediţia academică" - Dimitrie VatamaniucInvitaţi: acad. Dimitrie Vatamaniuc, prof. univ. Sanada Golopenţia, prof. univ. Constantin Schifirneţ, prof. univ. Gheorghiţă Geană, Ion Papuc, Mircea Handoca


14.00 - 14.30 EDITURA UNIVERSITĂŢII A. I. CUZA
Lansarea volumului: "Dicţionarul limbajului poetic eminescian - concordanţele prozei antume" - coord. Dumitru Irimia
Invitat: Mircea Anghelescu


BIBLIOTECA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI
Prezentarea a două expoziţii tematice: "L'ami lointain: Eugen Ionescu şi generaţia sa"; "Pitoresc şi gastronomie: meniu-uri şi dineuri oficiale din perioada interbelică existente în colecţiile speciale ale Bibliotecii Naţionale a României"


15.30 ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI
Resurse şi servicii în Biblioteca Centrală ASE
Prezintă: conf. univ. dr. Liviu Bogdan Vlad, Director al Bibliotecii Centrale ASE, Alina Croitoru - Şef al Serviciului Referinţe bibliografice


17.00 EDITURA HUMANITAS
Lansare audiobook: "Aventurile lui Habarnam" în lectura actorului Marian Râlea
Participă: Marian Râlea, Catinca Untaru, Marc Solomon, Luca Istodor


Pentru alte lansari aici

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…