Treceți la conținutul principal

Loisir şi program cultural in Bucuresti

1. Miercuri, 4 noiembrie şi joi, 5 noiembrie 2009, orele 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti), va avea loc o serie de evenimente dedicate comunităţii româneşti din Timoc (Serbia de Răsărit). Filme documentare şi expoziţie de fotografie la Institutul Cultural Român. Expoziţia va putea fi vizitată până pe 8 noiembrie, în intervalul orar 10.00-20.00. Accesul publicului este liber.


2. Miercuri, 11 noiembrie, la ora 18.30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) va avea loc, în prezenţa autorului, vernisajul expoziţiei „Flashback: Clişee voalate din Epoca de Aur şi anii tranziţiei“, semnată de fotograful Florin Andreescu. Expoziţia rememorează, după 20 ani de la căderea Cortinei de Fier, un timp răscolitor pentru români: perioada 1975-1995. În seara vernisajului va fi lansat şi albumul Flashback: Clişee voalate din Epoca de Aur şi perioada de tranziţie (Editura Ad Libri, 2009), care cuprinde 144 de fotografii realizate în România, în perioada 1975-1995.


3. Breasla Cuvantarilor si Asociatia Culturala ADSUM au onoarea sa va invite pe data de 07. noiembrie 2009, orele 17.00 la o noua sesiune de lucru -deschisa publicului- a CENACLULUI DE SEARA.
Manifestarea se va desfasura la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti, sala 315. In program lansarea volumului "Cugetarile omului de nisip", autor tanarul poet, Alexandru Cristian Groza, membru al Breslei Cuvantarilor. Invitati : criticul literar Aureliu Goci, scriitoarea Floarea Necsoiu, poeta Adina Stoicescu. Coordonator al Cenaclului de Seara: Ion Gabriel Pusca.
Intrarea este Libera de cercuri!
La buna vedere!


4.La inceput de Noiembrie, revin spectacolele marca Dan Puric la sala Rapsodia din Lipscani 53. Nu ratati aceste intalniri cu teatrul, muzica si dansul deopotriva. Detalii aici


5. Va invitam simbata 14 noiembrie, de la 11:00 la workshop-ul organizat de Fundatia Calea Victoriei, "Povestea Sapunului Natural". Nu va fi numai o prezentare a sapunurilor naturale Soap Mill, de aceea cred ca veti petrece cateva ore intr-un mod minunat, intr-un cadru elegant si calduros, la Verde Cafe. Mai mult decat atat, toate cele patru companii vor avea cate un mini-stand de prezentare si vanzare, asa ca puteti pleca acasa cu produsele naturale despre care s-a vorbit.
Inscrierile se fac la adresa de mail contact@victoriei.ro, iar taxa de participare de 15 RON include un ceai.


6. E-mariage.ro organizeaza primului targ dedicat in exclusivitate sezonului 2010 in luna noiembrie (6-7-8 nov 2009).Locatiile de nunta isi vor prezenta ofertele pentru organizare, furnizorii de servicii vor lansa colectiile pentru anul urmator, cuplurile vor afla la prima mana tendintele sezonului, iar vizitatorii vor fi martorii multor surprize.Toate acestea sunt ingredientele unei editii ce lanseaza noul sezon 2010 numai la E-MARIAGE FEST, 6-7-8 noiembrie, in Piata Constitutiei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .