Treceți la conținutul principal

Supleantul

O carte foarte promovata in media -"Supleantul" scrisa de Petru Popescu. O carte pe care inca nu am apucat sa o cumpar. Ati rasfoit-o?

Comentarii

DoarEu a spus…
Da.... cumpărată, citiă.... şi povestita...
E o frumoasa poveste de dragoste... emotionanta... cu amintiri...
Editura Curtea Veche şi Jurnalul Naţional.
"Bârfa Bucurestiului... ca Zoia se vedea cu un tânăr romancier, Petru Popescu, care, fiind la începutul unei cariere promiţătoare, a fugit pe neaşteptate în Occident... "
Supleant - locţiitor la filiala pentru Tineret.
Povestea de dragoste între scriitor şi Zoia, o femeie atrăgătoare şi deşteaptă. matematiciană.
Povestea unei prietenii extraordinare intre cinci prieteni din copilărie: Petru, Stejar, Călin, Marcel şi Luminiţa.
Povestea poliomielitei care a afectat şi a omorât şi pe fratele geamăn al lui Petru.
Povestea decretului "Baba-sau-Laba"... nu se făceau avorturi, nu existau prezervative. Acestea se achiziţionau din străinătate.
Povestea patriotismului... să scrii în limba ta, să fii citit şi apreciat de români, compatrioţii tăi.
Povestea cenzurii..
Descrierea tovarăşilor Nicolae, Nicuşor, Elena... Cum oameni atât de limitaţi şi analfabeţi au putut să ne conducă?
O carte incitantă, captivantă, greu de lăsat din mână...
Merită citită...
Dragostea depăşeşte multe obstacole şi schimbă vieţi. E minunat să întâlneşti un om spiritual care să scoată ce e mai bun în tine.
Anonim a spus…
Eu am citit SUPLEANTUL cand am cumparat-o.E o carte scrisa anul asta despre viata scriitorului si iubirea lui pt Zoe Ceausescu.M-a impresionat cartea P.Popescu e un scriitor care a fugit in Occident in timpul comunismului,a publicat carti in engleza,germana si s-a consacrat acolo.Eu am incercat sa citesc si PRINS dar nu m-a ...prins,e o carte scrisa acum 40 ani dar e ok,chestia e ca nu aveam dispozitia necesara pt ea.SUPLEANTUL s-o citesti ca e o super-carte scrisa de autor la indemnul lui Marius Tuca si e o capodopera,parerea mea.Sper s-o mai gasesti!.
Anonim a spus…
Adevar sau tacere? Adevar !Petru Popescu a ramas doar un supleant : nu a avut verticalitatea sa-si asume tara, iubirea, limba materna si a revenit , tardiv, pentru noi , benefic pentru el. A castigat ceea ce merita: niste bani!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .