Treceți la conținutul principal

Supleantul

O carte foarte promovata in media -"Supleantul" scrisa de Petru Popescu. O carte pe care inca nu am apucat sa o cumpar. Ati rasfoit-o?

Comentarii

DoarEu a spus…
Da.... cumpărată, citiă.... şi povestita...
E o frumoasa poveste de dragoste... emotionanta... cu amintiri...
Editura Curtea Veche şi Jurnalul Naţional.
"Bârfa Bucurestiului... ca Zoia se vedea cu un tânăr romancier, Petru Popescu, care, fiind la începutul unei cariere promiţătoare, a fugit pe neaşteptate în Occident... "
Supleant - locţiitor la filiala pentru Tineret.
Povestea de dragoste între scriitor şi Zoia, o femeie atrăgătoare şi deşteaptă. matematiciană.
Povestea unei prietenii extraordinare intre cinci prieteni din copilărie: Petru, Stejar, Călin, Marcel şi Luminiţa.
Povestea poliomielitei care a afectat şi a omorât şi pe fratele geamăn al lui Petru.
Povestea decretului "Baba-sau-Laba"... nu se făceau avorturi, nu existau prezervative. Acestea se achiziţionau din străinătate.
Povestea patriotismului... să scrii în limba ta, să fii citit şi apreciat de români, compatrioţii tăi.
Povestea cenzurii..
Descrierea tovarăşilor Nicolae, Nicuşor, Elena... Cum oameni atât de limitaţi şi analfabeţi au putut să ne conducă?
O carte incitantă, captivantă, greu de lăsat din mână...
Merită citită...
Dragostea depăşeşte multe obstacole şi schimbă vieţi. E minunat să întâlneşti un om spiritual care să scoată ce e mai bun în tine.
Mela a spus…
Eu am citit SUPLEANTUL cand am cumparat-o.E o carte scrisa anul asta despre viata scriitorului si iubirea lui pt Zoe Ceausescu.M-a impresionat cartea P.Popescu e un scriitor care a fugit in Occident in timpul comunismului,a publicat carti in engleza,germana si s-a consacrat acolo.Eu am incercat sa citesc si PRINS dar nu m-a ...prins,e o carte scrisa acum 40 ani dar e ok,chestia e ca nu aveam dispozitia necesara pt ea.SUPLEANTUL s-o citesti ca e o super-carte scrisa de autor la indemnul lui Marius Tuca si e o capodopera,parerea mea.Sper s-o mai gasesti!.
Anonim a spus…
Adevar sau tacere? Adevar !Petru Popescu a ramas doar un supleant : nu a avut verticalitatea sa-si asume tara, iubirea, limba materna si a revenit , tardiv, pentru noi , benefic pentru el. A castigat ceea ce merita: niste bani!

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…