Treceți la conținutul principal

Campania "Cartea te va face mare"

Grupul Scolar "Anghel Saligny", Centrul Diecezan Caritas si studentii francofoni au demarat o campanie de strangere de carti pentru  a crea o biblioteca in parohia ortodoxa Cauesti (comuna Scheia). Campania "Cartea te va face mare" se va derula pana la sfarsitul lunii aprilie.
"Ideea noastra a pornit in primul rand de la sugestia IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, ca fiecare parohie sa aiba o biblioteca.
"Cand lumea se indeparteaza de carti, speram ca odata cu inmultirea celor din parohia noastra sa se inmulteasca si numarul de cititori. Dorim sa sensibilizam toti cititorii darnici, pe cei ce citesc si dau mai departe cartea. Ne dorim o biblioteca parohiala. Avem nevoie de ea, ajutati-ne!" este rugamintea parintelui Bogdan Sirbu.

Puncte de colectare cărţi:
• Sediul Centrului Diecezan Caritas Iaşi din Strada Sărărie, nr. 134 – Persoane de contact: Mariana Ursan (0741 217 382) şi Cătălin Asăvoaei (0742 311 326).
• Sediul Asociaţiei Catalizator, bulevardul Al. cel Bun, nr 22, bl H8, et 4, ap1, – Persoană de contact Ioana Alexandrescu (0723 347 957).
• Grupul şcolar Anghel Saligny – Persoană de contact Cristina Vameşu (0742 666 222).
• Căminul C3, camera 413, persoană de contact Cojocaru Claudia (0753 119 992).
• Căminul C3, camera 413, persoană de contact Vatavu Ramona (0746 769 526). 

Comentarii

Vaca verde a spus…
buna, ai putea pune anuntul si pe romania normala? multam!
Gingasia a spus…
Buna, nu am crezut ca te intereseaza anunturile legate de carte!
Vaca verde a spus…
multam pentru poatsre! ba daaa, sigur ca ma intereseaza! poti pune orice e pozitiv, orice ti se pare important ca lumea sa afle... multumesc inca o data! wee placut!

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…