Treceți la conținutul principal

Campania "Cartea te va face mare"

Grupul Scolar "Anghel Saligny", Centrul Diecezan Caritas si studentii francofoni au demarat o campanie de strangere de carti pentru  a crea o biblioteca in parohia ortodoxa Cauesti (comuna Scheia). Campania "Cartea te va face mare" se va derula pana la sfarsitul lunii aprilie.
"Ideea noastra a pornit in primul rand de la sugestia IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, ca fiecare parohie sa aiba o biblioteca.
"Cand lumea se indeparteaza de carti, speram ca odata cu inmultirea celor din parohia noastra sa se inmulteasca si numarul de cititori. Dorim sa sensibilizam toti cititorii darnici, pe cei ce citesc si dau mai departe cartea. Ne dorim o biblioteca parohiala. Avem nevoie de ea, ajutati-ne!" este rugamintea parintelui Bogdan Sirbu.

Puncte de colectare cărţi:
• Sediul Centrului Diecezan Caritas Iaşi din Strada Sărărie, nr. 134 – Persoane de contact: Mariana Ursan (0741 217 382) şi Cătălin Asăvoaei (0742 311 326).
• Sediul Asociaţiei Catalizator, bulevardul Al. cel Bun, nr 22, bl H8, et 4, ap1, – Persoană de contact Ioana Alexandrescu (0723 347 957).
• Grupul şcolar Anghel Saligny – Persoană de contact Cristina Vameşu (0742 666 222).
• Căminul C3, camera 413, persoană de contact Cojocaru Claudia (0753 119 992).
• Căminul C3, camera 413, persoană de contact Vatavu Ramona (0746 769 526). 

Comentarii

Vaca verde a spus…
buna, ai putea pune anuntul si pe romania normala? multam!
Gingasia a spus…
Buna, nu am crezut ca te intereseaza anunturile legate de carte!
Vaca verde a spus…
multam pentru poatsre! ba daaa, sigur ca ma intereseaza! poti pune orice e pozitiv, orice ti se pare important ca lumea sa afle... multumesc inca o data! wee placut!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .