Treceți la conținutul principal

Cartile care vor aparea in 2010

Speram ca acest an sa fie mai bun in aparitii editoriale !Humanitas împlineşte anul viitor 20 de ani. Cu această ocazie, editura pregăteşte, începând din aprilie, lansarea a noi titluri:

Neagu Djuvara ("Din documentele boierilor Grădişteni. Frânturi din trecutul Ţării Româneşti în povestea unui neam de mari boieri"),
Dan C. Mihăilescu ("Cioran şi fascinaţia nebuniei"),

Gabriel Liiceanu, Herta Muller ("Leagănul respiraţiei"),
"Rabbit este bogat", de John Updike,
"Tunetele ploii", de Ismail Kadare,
"Epoca de fier", de J.M. Coetzee,
"Despre limită", de Gabriel Liiceanu,
"Minima moralia", de Andrei Pleşu.

La Polirom

"Memoriile" criticului literar Adrian Marino,
Din seria Pamuk: "Muzeul inocenţei" (traducere de Luminiţa Munteanu),
"Howl şi alte poeme", o selecţie a celor mai cunoscute poeme ale lui Allen Ginsberg, în traducerea Domnicăi Drumea şi a lui Petru Ilieşu,
"Curcubeul gravitaţiei", de Thomas Pynchon (traducere de Dragoş Moldovan),
"The Original of Laura", cartea neterminată a lui Vladimir Nabokov şi publicată la 32 de ani după moartea scriitorului,
Romanul "Zaira" (traducere de Mariana Bărbulescu), o nouă carte de Cătălin Dorian Florescu.

Curtea Veche Publishing

Eckhart Tolle cu un nou volum - "Secretul lui Milton",
"Lebedele sălbatice", de Jung Chang (Byblos),
"Nostalgia nu mai e ce-a fost", de Simone Signoret,
 "Fericirea pentru o portocală nu înseamnă să fie o caisă", de Catherine Preljocaj.

La Editura Trei

"Un roman francez", de Frederic Beigbedier,
"Hipnoza", de Lars Kepler,
"Hipnoza clinică", de Irina Holdevici.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…