Treceți la conținutul principal

100 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Lev Tolstoi

Implinirea a 100 de ani de la trecerea în nefiinţă a celebrului scriitor rus Lev Tolstoi, autor al romanului "Anna Karenina", va fi marcată în toată lumea anul acesta, prin noi traduceri ale operelor sale, dar şi prin lansarea în Europa a unui film despre viaţa sa, informează The Guardian.ABIA IL ASTEPT!
La multi ani pentru Ion, Ioana!


Comentarii

tasha a spus…
Il astept si eu!!!
La multi ani si din partea mea...
Jacktels Kochbuch a spus…
Hi Roxana,

eu am mai scris si in alt Cometar la Tine cit il apreciez eu pe Tolstoi.
Ann Kareninna si Räzboi si Pace sint gigantice Opere literare.

Salutäri Jacob
Gingasia a spus…
Va imbratisez!
Dan a spus…
"Ultima gara: roman despre ultimul an din viata lui Tolstoi". Cartea a aparut la Humanitas Fiction in 2009. Trebuie sa o gasesti prin biblioteci sau librarii
Gingasia a spus…
La multi ani, Dan!
Ramona a spus…
Roxana draga, te rog eu mult, nu scrie si tu cu "nefiinta".
:(
Gingasia a spus…
Ramona, draga la ce te referi?
Ramona a spus…
"a trece in nefiinta" inseamna a crede ca dupa moarte nu mai e nimic, ca omul nu are suflet care sa mearga la Dumnezeu care l-a dat.
Am gasit doua cuvinte bune de citit pe tema asta, scrise clar, pe intelesul tuturor si pe care le-am adunat aici: http://ramurainflorita.blogspot.com/2009/10/expresia-trece-in-nefiinta-un-nonsens.html
Gingasia a spus…
Multumesc pentru lamurire!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .