Treceți la conținutul principal

100 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Lev Tolstoi

Implinirea a 100 de ani de la trecerea în nefiinţă a celebrului scriitor rus Lev Tolstoi, autor al romanului "Anna Karenina", va fi marcată în toată lumea anul acesta, prin noi traduceri ale operelor sale, dar şi prin lansarea în Europa a unui film despre viaţa sa, informează The Guardian.ABIA IL ASTEPT!
La multi ani pentru Ion, Ioana!


Comentarii

tasha a spus…
Il astept si eu!!!
La multi ani si din partea mea...
Jacktels Kochbuch a spus…
Hi Roxana,

eu am mai scris si in alt Cometar la Tine cit il apreciez eu pe Tolstoi.
Ann Kareninna si Räzboi si Pace sint gigantice Opere literare.

Salutäri Jacob
Gingasia a spus…
Va imbratisez!
Dan a spus…
"Ultima gara: roman despre ultimul an din viata lui Tolstoi". Cartea a aparut la Humanitas Fiction in 2009. Trebuie sa o gasesti prin biblioteci sau librarii
Gingasia a spus…
La multi ani, Dan!
Ramona a spus…
Roxana draga, te rog eu mult, nu scrie si tu cu "nefiinta".
:(
Gingasia a spus…
Ramona, draga la ce te referi?
Ramona a spus…
"a trece in nefiinta" inseamna a crede ca dupa moarte nu mai e nimic, ca omul nu are suflet care sa mearga la Dumnezeu care l-a dat.
Am gasit doua cuvinte bune de citit pe tema asta, scrise clar, pe intelesul tuturor si pe care le-am adunat aici: http://ramurainflorita.blogspot.com/2009/10/expresia-trece-in-nefiinta-un-nonsens.html
Gingasia a spus…
Multumesc pentru lamurire!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .