Treceți la conținutul principal

Se va introduce plata pentru conţinutul online

Era de asteptat sa se introduca taxa pentru accesarea continutului online, cum nimic nu este gratis. Sigur vor urma si alte ziare care vor percepe taxa! Taxa va fi pusă înaintea mult aşteptatului tablet PC de la Apple din 27 ianuarie, conceput pentru citirea ştirilor online, aflăm din The Telegraph

Anul trecut citeam un articol interesant despre recesiune in Telegraph, in care anuntau inlocuirea bibliotecarilor cu masini specializate in acest sens, oare ce mai urmeaza?

Comentarii

Laura a spus…
Sincer mi se pare o prostie. Ei pot trai foarte bine din publicitatea pe care o afiseaza, costurile cred ca sunt mai mici decat publicarea pe hartie in mii de exemplare. Daca va trebui sa platesti pentru a citi ziarul, cred ca accesarile lor vor scadea dramatic iar pretul publicitatii pe spatiul lor va scadea in consecinta. Parerea mea! Poate gresesc...
Gingasia a spus…
Laura, ai dreptate, dar si in Romania Ziarul Ziua anunta:
"Din cauza conditiilor economice care au pus stapanire pe Romania, criza financiara ne-a ajuns si pe noi. De aceea, ma vad nevoit sa va anunt, stimati cititori, ca, incepand cu ziua de joi, 7 ianuarie 2010, editia tiparita a ziarului ZIUA se suspenda, pana la echilibrarea balantei financiare a Grupului ZIUA. Pana atunci, ne puteti citi pe internet, zi de zi, informatiile, articolele, anchetele si dezvaluirile redactorilor de la editia online..".
Laura a spus…
Probabil (de fapt, aproape sigur) mantenanta unui ziar online este mult mai ieftina decat a unuia in format pe hartie. Eu cred ca dupa ce va trece criza - Doamne ajuta- se va reveni la formatul pe hartie si pentru ziarele care au suspendat tiparirea ramanand doar online. Cred ca daca te pui sa tarifezi pentru editiile online, nu faci decat sa scazi numarul de accesari. Mai bine s-ar gandi cum sa atraga mai multa publicitate online. Si cum sa faca management cat mai performant cu pierderi minime sau deloc.
Gingasia a spus…
Speram sa se revina la formatul pe hartie! Dar stii cum este daca nu esti pe internet nu existi!

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…