Treceți la conținutul principal

Trandafirul din Jericho, planta Invierii


@ Gingasia

De sarbatori am primit de la Mary acest trandafir de Jericho. Multumesc, Mary un gand bun! Vizitati blogul ei pentru ca face multe minunatii culinare!
 Mai vechi decat dinosaurii si evident mai rezistente, aceste plante au supravietuit 290 milioane de ani, fapt ce ne pune, pe noi oamenii, evident pe locul nostru bine cunoscut. Raspindite si sub numele de Lycopodium lepidophyllum (familia Selaginellaceae), Ressurection, Rose of Jericho. Plantele Dinosaurus sunt adevarate comori, traiesc 50 ani fara apa, sunt cu totul deosebite fata de ce ati cunoscut pana in prezent.
Trandafirul din Jericho provine din regiunile desertice ale Iordaniei si Israelului si se mai numeste planta Invierii. Este simbolul norocului,dragostei si frumusetii. Un adevarat miracol al naturii. Aveti dovada mai sus!

Ar fi foarte special sa dai un ghem la nepoti, povestind ca-l ai de cativa zeci de ani, si sa treziti Planta Dinosaur impreuna.

Folosire:

* revine la viata in 24 de ore dupa ce primeste apa.

* hiberneaza 50 ani, daca nu este udat.

* nevoie de soare: mediu

* reproducere: spori

Comentarii

Irina a spus…
ce interesant, se gaseste la noi de cumparat/
Gingasia a spus…
Iri de la Quelle !pop
Gingasia a spus…
Iri de la Quelle !pop
B.D. a spus…
Nu am auzit de el, dar sună interesant!
Sara a spus…
E frumoasă floarea! Am avut și noi, dar nu a mers bine...
tu1074 a spus…
Minunat !
Mulțumesc frumos!
elly weiss a spus…
Da, am mai auzit...dar de vazut nu am vazut niciodata in realitate. :)
Pare sa fie chiar o planta miraculoasa.
O noapte linistita! :)

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…