Treceți la conținutul principal

Trandafirul din Jericho, planta Invierii


@ Gingasia

De sarbatori am primit de la Mary acest trandafir de Jericho. Multumesc, Mary un gand bun! Vizitati blogul ei pentru ca face multe minunatii culinare!
 Mai vechi decat dinosaurii si evident mai rezistente, aceste plante au supravietuit 290 milioane de ani, fapt ce ne pune, pe noi oamenii, evident pe locul nostru bine cunoscut. Raspindite si sub numele de Lycopodium lepidophyllum (familia Selaginellaceae), Ressurection, Rose of Jericho. Plantele Dinosaurus sunt adevarate comori, traiesc 50 ani fara apa, sunt cu totul deosebite fata de ce ati cunoscut pana in prezent.
Trandafirul din Jericho provine din regiunile desertice ale Iordaniei si Israelului si se mai numeste planta Invierii. Este simbolul norocului,dragostei si frumusetii. Un adevarat miracol al naturii. Aveti dovada mai sus!

Ar fi foarte special sa dai un ghem la nepoti, povestind ca-l ai de cativa zeci de ani, si sa treziti Planta Dinosaur impreuna.

Folosire:

* revine la viata in 24 de ore dupa ce primeste apa.

* hiberneaza 50 ani, daca nu este udat.

* nevoie de soare: mediu

* reproducere: spori

Comentarii

Irina a spus…
ce interesant, se gaseste la noi de cumparat/
Gingasia a spus…
Iri de la Quelle !pop
Gingasia a spus…
Iri de la Quelle !pop
B.D. a spus…
Nu am auzit de el, dar sună interesant!
Sara a spus…
E frumoasă floarea! Am avut și noi, dar nu a mers bine...
Anonim a spus…
Minunat !
Mulțumesc frumos!
elly weiss a spus…
Da, am mai auzit...dar de vazut nu am vazut niciodata in realitate. :)
Pare sa fie chiar o planta miraculoasa.
O noapte linistita! :)

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .