Treceți la conținutul principal

20 de ani de schimbări în învăţământul românesc

Ne apropiem cu pasi repezi de prima proba de oral din acest an, sustinuta in timpul anului scolar. Cu acest prilej, urez tuturor multe ganduri bune si succes! :)
  • Proba de verificare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana va fi sustinuta in intervalul 15-17 februarie,
  • Proba de verificare a competentelor digitale va fi sustinuta intre 19 si 29 aprilie,
  • Proba de verificare a competentelor in limba moderna va fi sustinuta in intervalul 31 mai - 4 iunie.
După 1990, sistemul de învăţământ din România a suferit zeci de transformări:
1990 – Mihai Şora a eliminat examenul de treaptă între clasa a X-a şi a XI-a.
1995 – Liviu Maior a adoptat o lege a educaţiei prin care s-a renunţat, printre altele, la examentul de admitere la liceu şi s-a introdus cel de Capacitate.
2001-2003 – Ecaterina Andronescu a introdus Testele naţionale în locul examenului de Capacitate; s-au înfiinţat şcolile de arte şi meserii (SAM); la examenul de Bacalaureat s-au introdus testele-grilă.
2007 – Cristian Adomniţei a hotărât ca subiectele pentru examenele naţionale să fie publicate pe internet.
2009 – Ecaterina Andronescu a hotărât ca subiectele să nu mai fie publicate pe internet şi Bac-ul să aibă doar trei probe scrise; au fost desfiinţate SAM-urile. 

Alte detalii aici

Comentarii

BlogWidget a spus…
BlogWidget - ALEGE CEVA COOL PENTRU BLOGUL TAU !
Am implinit un an de activitate. Te asteptam la noi pentru a-ti oferi un widget, banner, plugin-wp, sau doar o idee pentru a adauga un plus de look si functionalitate blogului tau!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .