Treceți la conținutul principal

Bibliotecile castiga proiecte

Biblioteca Judeţeană din Arad a câştigat un proiect finanţat din fonduri europene pentru a promova scrisul de mână.

„Tema proiectului „Et Lettera” vizează însuşirea deprinderii de a scrie, perfecţionarea scrisului caligrafic şi performarea acestuia până la stadiul de artă vizuală. Intenţiile acestui demers sunt apropierea copilului de carte, întoarcerea la scrierea tradiţională ca alternativă la scrisul electronic şi stimularea creativităţii caligrafice. Valoarea totală a proiectului se ridică la 363.000 de euro, din care peste 20.000 de euro reprezintă fonduri atrase de judeţul Arad de la Uniunea Europeană”, explică Lucia Bibarţ, PR-ul bibliotecii “A.D. Xenopol” din Arad.

Expoziţii şi ateliere

Arădenii vor participa în proiect cu o serie de activităţi, printre care vor organiza expoziţii de carte şi ustensile de scris şi vor organiza ateliere de caligrafie şi desen pentru copiii şi institutorii din învăţământul primar din zonele defavorizate geografic.

Tot în cadrul proiectului, în localitatea arădeană Bata, se va organiza tabăra de creaţie „Litera între cuvânt şi imagine”, adresată artiştilor în formare. Alături de Biblioteca Judeţeană vor fi atraşi în proiect învăţători, artişti plastici, studenţi, elevi şi bibliotecari din judeţ.

Expoziţiile la care vor participa arădenii vor fi prezentate în toate oraşele partenere. Proiectul „Et Lettera” este iniţiat de Primăria oraşului Strasbourg, Franţa, se va derula pe parcursul a doi ani şi va reuni oraşele partenere Strasbourg, Brno din Cehia, Varşovia din Polonia, Debrecen din Ungaria, Barcelona din Spania şi Arad din România.

Proiectul este finanţat în cadrul programului european Cultura 2007-2013, iar Biblioteca Judeţeană „A. D. Xenopol” Arad este coorganizator.

Sursa

Comentarii

dyanna a spus…
Interesante reguli.

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .