Treceți la conținutul principal

Bibliotecile castiga proiecte

Biblioteca Judeţeană din Arad a câştigat un proiect finanţat din fonduri europene pentru a promova scrisul de mână.

„Tema proiectului „Et Lettera” vizează însuşirea deprinderii de a scrie, perfecţionarea scrisului caligrafic şi performarea acestuia până la stadiul de artă vizuală. Intenţiile acestui demers sunt apropierea copilului de carte, întoarcerea la scrierea tradiţională ca alternativă la scrisul electronic şi stimularea creativităţii caligrafice. Valoarea totală a proiectului se ridică la 363.000 de euro, din care peste 20.000 de euro reprezintă fonduri atrase de judeţul Arad de la Uniunea Europeană”, explică Lucia Bibarţ, PR-ul bibliotecii “A.D. Xenopol” din Arad.

Expoziţii şi ateliere

Arădenii vor participa în proiect cu o serie de activităţi, printre care vor organiza expoziţii de carte şi ustensile de scris şi vor organiza ateliere de caligrafie şi desen pentru copiii şi institutorii din învăţământul primar din zonele defavorizate geografic.

Tot în cadrul proiectului, în localitatea arădeană Bata, se va organiza tabăra de creaţie „Litera între cuvânt şi imagine”, adresată artiştilor în formare. Alături de Biblioteca Judeţeană vor fi atraşi în proiect învăţători, artişti plastici, studenţi, elevi şi bibliotecari din judeţ.

Expoziţiile la care vor participa arădenii vor fi prezentate în toate oraşele partenere. Proiectul „Et Lettera” este iniţiat de Primăria oraşului Strasbourg, Franţa, se va derula pe parcursul a doi ani şi va reuni oraşele partenere Strasbourg, Brno din Cehia, Varşovia din Polonia, Debrecen din Ungaria, Barcelona din Spania şi Arad din România.

Proiectul este finanţat în cadrul programului european Cultura 2007-2013, iar Biblioteca Judeţeană „A. D. Xenopol” Arad este coorganizator.

Sursa

Comentarii

dyanna a spus…
Interesante reguli.

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…