Treceți la conținutul principal

Gutenberg vs. Steve Jobs

Tableta lui Steve Jobs - iPad  va revolutiona presa cu siguranta, acesta este viitorul!

4 motive pentru care iPad ar putea deveni un succes:

1. Urmează întocmai tiparul de succes al Apple: este o o versiune îmbunătăţită a unui aparat similar deja existent pe piaţă. S-a mai întâmplat o dată în 2001, când a apărut playerul muzical iPod. La acea dată, în magazine existau deja mai multe asemenea dispozitive, însă gadgetul lansat de Steve Jobs avea o memorie de sute de ori mai mare decât a aparatelor concurente şi era mai uşor de folosit decât acestea. Rezultatul: în septembrie 2009, compania vânduse în total peste 220 de milioane de playere iPod.

2. Când a fost lansat, iPhone nu era primul smartphone cu ecran tactil de pe piaţă și era considerat prea scump pentru ceea ce oferă (fără apelare vocală și fără să se poată copia textul). Între timp, calitatea aparatului şi zecile de mii de aplicaţii l-au transformat într-un succes uriaş. În doi ani, iPhone a câştigat 17% din piaţa globală şi a devenit al treilea cel mai vândut smartphone din lume, după Nokia şi BlackBerry.

3. Este un aparat hibrid, care are câte puțin din toate. Deşi este printre altele şi un lector de carte, menirea sa nu este aceea de înlocuitor al lui Kindle. Pe scara evoluţiei tehnologice, reprezintă o nouă specie, care preia trăsături atât de la laptopuri cât şi de la telefonul iPhone. „Este mult mai intim decât un calculator şi mult mai capabil decât un smartphone“, spune Steve Jobs despre creaţia sa.

4. A creat un nou front și o nouă categorie de gadgeturi. Tot ceea ce va apărea de acum încolo pe acest segment se va raporta la iPad. 


Alte stiri importante:

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .