Treceți la conținutul principal

Unde gasim martisoare unicat şi handmade

1. Între 25 şi 28 februarie gasiti martisoare la  Muzeul Ţăranului Român
Ce povesti le-am mai putea spune sau reinventa pentru a nu stiu cata oara pornind de la povestea Babei Dochia si a firului alb rosu agatat odinioara in copacii proaspat inmuguriti, atarnat de gatul vitelor sau purtat de copii si fete ca banut protector la maini si la gat pentru sanatate si noroc?

Vino la Targul Martisorului de la Muzeul Taranului Roman pentru a gasi cam tot ce-ti pofteste ochiul, inima sau portofelul: de la martisorul traditional al mesteritelor din Bucovina firul alb - rosu din matase, la revizitari contemporane ale martisorului autentic: tarani si tarancute, Pacala, Danila Prepeleac, mosi si babe cu cojoace; de la zodiacul intors pe fata si pe dos, la martisorul de oras cu animalute fantastice si vrajitoare pe matura sau cu obiecte uzuale sau reciclate tip handmade: casute, biciclete, fructe, pisici, ochelari, flori, chei, papuci..

2. La sala Dalles, în perioada 23 februarie - 8 martie, târgul D’alle Martişorului prezintă mărţişoarele şi podoabele handmade ale artiştilor, în vreme ce designerii români îşi vor etala colecţiile vestimentare .


3. Muzeul Naţional de Geologie organizează, în perioada 26 februarie - 8 martie, Târgul de Mărţişor, expoziţie cu vânzare de bijuterii, cristale, pietre preţioase şi semipreţioase.

4. La Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" pe 1 martie, de la 10.00 la 18.00, in con­tinu­area sarbatorii de Dra­gobete si in intampinarea zilei de 8 martie - care nu este neaparat traditionala -, are loc reconstituirea zilei in care se confectionau martisoarele de catre fete la claca, ateliere de creatie la care poate participa oricine trece pragul muzeului, dar si o bogata paleta de martisoare confectionate de mesteri populari sau studenti de la facultatile de arte.

Comentarii

dyanna a spus…
Am fost la sala Dalles,si chiar mi-a placut...
Gingasia a spus…
Dy, poate ne trimiti poze sa vedem ! Te pop
Anonim a spus…
felicitari si martisoare lucrate manual se gasesc in drumul taberei langa piata din valea ialomitei

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .