Treceți la conținutul principal

Alungarea asteniei de primăvară

 


Petreceţi cât mai mult timp în aer liber, la soare
Lumina naturală oferă bună dispoziţie şi vitalitate. Organizaţi-vă timpul astfel încât să petreceţi cel puţin o oră în aer liber, iar, dacă staţi într-o încăpere pe parcursul zilei, lăsaţi să pătrundă prin geam cât mai multă lumină naturală. Atunci când citiţ, lucraţi sau vă relaxaţi, încercaţi să staţi cât mai aproape de geam.

Faceţi exerciţii fizice. Vă ajută să combateţi depresia şi oboseala
O jumătate de oră de alergare sau orice altă formă de exerciţiu fizic, de trei ori pe săptămână, sunt suficiente pentru păstrarea unui tonus excelent. Deşi activitatea fizică este pozitivă, excesul este contraindicat.  

Acordaţi atenţie propriei persoane
Alegeţi un moment al zilei pe care să vi-l dedicaţi exclusiv şi în care să faceţi numai acele activităţi care vă fac plăcere. De asemenea, nu neglijaţi programul de somn, care trebuie să fie de puţin 6-8 ore noaptea şi, dacă este posibil, un somn scurt după-amiaza. 

Renunţaţi la hainele închise la culoare, deoarece sunt deprimante
Înlocuiţi-le cu articole vestimentare mai lejere, în culori vii. Specialiştii recomandă auriul, albastrul şi verdele. Alegeţi-vă hainele astfel încât să nu fiţi puşi în situaţia ca, pe timpul zilei, să vă fie prea frig sau prea cald. 


Mâncaţi sănătos
Nu săriţi peste mese, dar nici nu faceţi excese. Micul dejun, prânzul şi cina, plus două gustări asigură atât energia necesară organismului, cât şi menţinerea greutăţii corecte. Cele mai recomandate pentru a scăpa de efectele iernii sunt fructele şi verdeţurile de sezon. Alături de apă, ele ajută la eliminarea toxinelor din organism, reglează funcţiile digestive şi apără ţesuturile de efectele radicalilor liberi, care provoacă îmbătrânirea prematură.

În opinia medicului italian Maurizio Biraghi, pentru a păşi cu dreptul în  primăvară trebuie să luptaţi cu voi înşivă, cu stările de ”trândăveală” care vă cuprind, să faceţi mişcare, să evitaţi, pe cât posibil, lucruile care nu vă fac plăcere şi să vă bucuraţi de fiecare zi cu soare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .