Treceți la conținutul principal

Book-packaging

În Occident, există de ani buni firme de „book-packaging”, care angajează scriitori pe baza unei idei şi vând volumele gata „împachetate” editurilor.s

În Marea Britanie există peste 40 de astfel de firme, iar în SUA şi Canada, câteva sute. „E un lucru deja uzual, şi marele avantaj e că e mai ieftin să comanzi o carte care să-ţi vină gata făcută, decât să faci tu una. De exemplu, are cineva ideea să facă o carte despre fauna polară sau despre pietrele preţioase din Africa. Şi atunci îşi caută autori, îşi caută imagini, sună la edituri să-şi găsească una şi apoi o livrează gata făcută, la pachet. E doar o rotiţă din marele angrenaj”, explică Simona Kessler, managerul companiei Simona Kessler International Copyright Agency, care reprezintă în România peste 200 de agenţii literare şi edituri străine.

Un volum ia naştere după următorul tipar: producătorilor le vine o idee, pe care o trimit editurilor. Negociază apoi un contract şi prospectează terenul în căutarea unor scriitori, cercetători, istorici, diverşi specialişti, în funcţi e de subiect. Consultându-se permanent cu producătorii - care adaugă, taie sau schimbă paragrafe, capitole, în consecinţă, decid forma finală - autorii duc la bun sfârşit cartea. Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .