Treceți la conținutul principal

Cum convingem copilul sa citeasca!

Iti propunem cateva sfaturi eficiente pentru a-l convinge ca este placut sa citesti:

- Citeste-i cu vocce tare un subiect foarte interesant pentru varsta lui intr-un loc foarte frumos. De exemplu mergeti duminica in parc si printre activitatile de acolo lasati loc si pentru jumatate de ora de citit.

- Faceti mici competitii. De exemplu raspunsul la anumite intrebari trebuie gasit si evident ca este scris undeva. In felul acesta il determinati sa caute si sa citesca. Nu ii raspundeti la intrebari despre mitologie de exemplu, ci sugerati-i cartile pe care trbuie sa ;e citeasca pentru a afla raspunsurile.

- Amenajeaza-i un “colt de lectura” foarte confortabil, in care sa poata citi inclusiv seara. Trebuie sa fie un loc placut, care sa ii permita sa tina aproape o cana cu ceai, un decor relaxant si o pozitie deloc obositoare, cu perne, puf etc. Atentie insa la pozitie, nu trebuie sa aiba geamul in fata, nici televizorul sau calculatorul, toate acestea trebuie cumva “ascunse” de privirile copilului atunci cand citeste.

7 sfaturi pentru a-l convinge sa citeasca- Puteti incepe cu carti ilustrare. Ilustratiile atrag foarte mult copiii. Lasati imprastiate prin casa astfel de carti precum si reviste pentru copii, vor fi curiosi sa le descida si sa citeasca macar un subiect.

- Gaseste o legatura intre citit si viata reala. De exemplu daca citeste Heidi, gaseste o harta pe care sa localizati impreuna unde locuia fetita muntilor. Daca citeste o poveste, ajuta-l sa inteleaga morala acesteia.

- Faceti-va abonament la biblioteca. In felul acesta il vei determina sa citeasca atunci cand ajunge acolo, fiind influentat si de faptul ca toate persoanele din sala de lectura citesc.

- Inca un sfat care ar putea da nastere unor adevarate capodopere: stimulati-l pe micut – dupa ce a citit o serie de carti, pentru a invatata sa-si puna ideile in ordine – sa scrie propria lui carte.

Detalii aici

Comentarii

Vaca verde a spus…
minunat articolul! il poti posta si pe romania normala?
multumesc frumos pentru ca iti faci vreme sa postezi si acolo si pentru tenacitatea cu care promovezi cartile si lectura! seara frumoasa iti doresc!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .