Treceți la conținutul principal

Cum convingem copilul sa citeasca!

Iti propunem cateva sfaturi eficiente pentru a-l convinge ca este placut sa citesti:

- Citeste-i cu vocce tare un subiect foarte interesant pentru varsta lui intr-un loc foarte frumos. De exemplu mergeti duminica in parc si printre activitatile de acolo lasati loc si pentru jumatate de ora de citit.

- Faceti mici competitii. De exemplu raspunsul la anumite intrebari trebuie gasit si evident ca este scris undeva. In felul acesta il determinati sa caute si sa citesca. Nu ii raspundeti la intrebari despre mitologie de exemplu, ci sugerati-i cartile pe care trbuie sa ;e citeasca pentru a afla raspunsurile.

- Amenajeaza-i un “colt de lectura” foarte confortabil, in care sa poata citi inclusiv seara. Trebuie sa fie un loc placut, care sa ii permita sa tina aproape o cana cu ceai, un decor relaxant si o pozitie deloc obositoare, cu perne, puf etc. Atentie insa la pozitie, nu trebuie sa aiba geamul in fata, nici televizorul sau calculatorul, toate acestea trebuie cumva “ascunse” de privirile copilului atunci cand citeste.

7 sfaturi pentru a-l convinge sa citeasca- Puteti incepe cu carti ilustrare. Ilustratiile atrag foarte mult copiii. Lasati imprastiate prin casa astfel de carti precum si reviste pentru copii, vor fi curiosi sa le descida si sa citeasca macar un subiect.

- Gaseste o legatura intre citit si viata reala. De exemplu daca citeste Heidi, gaseste o harta pe care sa localizati impreuna unde locuia fetita muntilor. Daca citeste o poveste, ajuta-l sa inteleaga morala acesteia.

- Faceti-va abonament la biblioteca. In felul acesta il vei determina sa citeasca atunci cand ajunge acolo, fiind influentat si de faptul ca toate persoanele din sala de lectura citesc.

- Inca un sfat care ar putea da nastere unor adevarate capodopere: stimulati-l pe micut – dupa ce a citit o serie de carti, pentru a invatata sa-si puna ideile in ordine – sa scrie propria lui carte.

Detalii aici

Comentarii

Vaca verde a spus…
minunat articolul! il poti posta si pe romania normala?
multumesc frumos pentru ca iti faci vreme sa postezi si acolo si pentru tenacitatea cu care promovezi cartile si lectura! seara frumoasa iti doresc!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .