Treceți la conținutul principal

Debuteaza Salonul Cărţii de la Paris

5 de edituri româneşti şi peste 500 de cărţi sunt prezente în acest an în „vitrina” literară a României, stand organizat în premieră de Institutul Cultural Român (ICR), în cadrul Salonului Cărţii de la Paris, care începe vineri şi se va încheia miercuri, 31 martie.

Programul evenimentelor la standul României:

Sâmbătă, 27 martie 2010

15.00: Prezentare Cahiers Cioran, Editura L’Herne, 2009.
Invitaţi : Georges Banu, Alain Finkielkraut, Horia-Roman Patapievici, Livius Ciocârlie, Vincent Piednoir.
16.00: Prezentarea cărţilor: Devis Grebu, „Album monografic”, Editura Institutului Cultural Român, 2009, şi  „111 incursiuni în Cotidianul românesc”, de Teodor Baconsky, cu ilustraţii de Devis Grebu, Editura Curtea Veche, 2009.
Invitaţi: plasticianul Devis Grebu, preşedintele ICR Horia-Roman Patapievici, criticul literar Ştefan Borbely.
Vernisajul expoziţiei de grafică realizată de Devis Grebu.

Duminică, 28 martie 2010

15.00: Prezentarea cărţii „La croisade des enfants” („Cruciada copiilor”), Editura des Syrtes, 2010.
Invitaţi: autoarea Florina Ilis, traducătoarea Marily le Nir, editoarea Olimpia Verger şi jurnalistul Thierry Guinhut.
17.00: Prezentarea cărţii L’Ecorchure / Din amintirile unui Chelbasan, Editura Chemin de fer.
Invitaţi: autoarea Ana Maria Sandu, traducătoarea Fanny Chartres şi editorul François Grosso.

Marţi, 30 martie 2010

15.00-16.30: Prezentare şi lectură publică – Marius Ghica, „Derrida sau a gândi altfel”, Editura Paralela 45, 2009 ; Ioan Groşan, „Un om din Est”, Editura Noul Scris Românesc, 2009.
Masă rotundă: Prezenţe culturale ale editurilor româneşti în Franţa.
Participanţi: Marius Ghica, Ion Grosan, Magda Cârneci.
17.00: Prezentarea cărţii „Voyage avec Apollodore” / „Cartea cu Apolodor” , Editura MeMo, 2009.
Invitaţi: artista Ada Milea şi editoarea Christine Morault.
19.00: Spectacol de muzică şi poezie „La Ville d’un seul habitant”, după un text de Matei Vişniec, susţinut de compania Théâtre de la Gare de Paris, cu Moustapha Aouar (Mr. Delagare), Sébastien Maillet (vioară), Aurélien Rozo (chitară).

Miercuri, 31 martie 2010

15.00:
Prezentarea cărţilor lui Norman Manea, „L’enveloppe noire” / „Plicul negru”, Editura Seuil, 2009, şi  „Les clowns. Le dictateur et l’artiste” / „Despre clovni : dictatorul şi artistul”, Editura Seuil, 2009.
Invitaţi: editoarea Odile Serre şi traducătoare  a Marily le Nir.
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .