Treceți la conținutul principal

Debuteaza Salonul Cărţii de la Paris

5 de edituri româneşti şi peste 500 de cărţi sunt prezente în acest an în „vitrina” literară a României, stand organizat în premieră de Institutul Cultural Român (ICR), în cadrul Salonului Cărţii de la Paris, care începe vineri şi se va încheia miercuri, 31 martie.

Programul evenimentelor la standul României:

Sâmbătă, 27 martie 2010

15.00: Prezentare Cahiers Cioran, Editura L’Herne, 2009.
Invitaţi : Georges Banu, Alain Finkielkraut, Horia-Roman Patapievici, Livius Ciocârlie, Vincent Piednoir.
16.00: Prezentarea cărţilor: Devis Grebu, „Album monografic”, Editura Institutului Cultural Român, 2009, şi  „111 incursiuni în Cotidianul românesc”, de Teodor Baconsky, cu ilustraţii de Devis Grebu, Editura Curtea Veche, 2009.
Invitaţi: plasticianul Devis Grebu, preşedintele ICR Horia-Roman Patapievici, criticul literar Ştefan Borbely.
Vernisajul expoziţiei de grafică realizată de Devis Grebu.

Duminică, 28 martie 2010

15.00: Prezentarea cărţii „La croisade des enfants” („Cruciada copiilor”), Editura des Syrtes, 2010.
Invitaţi: autoarea Florina Ilis, traducătoarea Marily le Nir, editoarea Olimpia Verger şi jurnalistul Thierry Guinhut.
17.00: Prezentarea cărţii L’Ecorchure / Din amintirile unui Chelbasan, Editura Chemin de fer.
Invitaţi: autoarea Ana Maria Sandu, traducătoarea Fanny Chartres şi editorul François Grosso.

Marţi, 30 martie 2010

15.00-16.30: Prezentare şi lectură publică – Marius Ghica, „Derrida sau a gândi altfel”, Editura Paralela 45, 2009 ; Ioan Groşan, „Un om din Est”, Editura Noul Scris Românesc, 2009.
Masă rotundă: Prezenţe culturale ale editurilor româneşti în Franţa.
Participanţi: Marius Ghica, Ion Grosan, Magda Cârneci.
17.00: Prezentarea cărţii „Voyage avec Apollodore” / „Cartea cu Apolodor” , Editura MeMo, 2009.
Invitaţi: artista Ada Milea şi editoarea Christine Morault.
19.00: Spectacol de muzică şi poezie „La Ville d’un seul habitant”, după un text de Matei Vişniec, susţinut de compania Théâtre de la Gare de Paris, cu Moustapha Aouar (Mr. Delagare), Sébastien Maillet (vioară), Aurélien Rozo (chitară).

Miercuri, 31 martie 2010

15.00:
Prezentarea cărţilor lui Norman Manea, „L’enveloppe noire” / „Plicul negru”, Editura Seuil, 2009, şi  „Les clowns. Le dictateur et l’artiste” / „Despre clovni : dictatorul şi artistul”, Editura Seuil, 2009.
Invitaţi: editoarea Odile Serre şi traducătoare  a Marily le Nir.
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .