Treceți la conținutul principal

Protestul consumatorului de limbă română

Pentru ziarişti şi alţi diverşi lucrători cu limba română:

În calitate de consumator al produselor voastre lingvistice, protestez împotriva calităţii limbii române pe care o vorbiţi şi o scrieţi.
Protestez împotriva felului în care înţelegeţi să mă trataţi.
Când vă bateţi joc de limba română pe care-o puneţi în circulaţie, de mine vă bateţi joc.
De mine, consumatorul produselor voastre.
De mine, cel care vă cumpăr ziarul sau vi-l citesc online.
De mine, cel care v-aud sau vă citesc reclamele.
De mine, cel din banii căruia vă luaţi salariul.
Am dreptul să primesc de la voi o limbă română de calitate. De exact aceeaşi calitate pe care o pretindeţi voi când cumpăraţi produsele sau serviciile mele.
Cu toate astea, oriunde mă duc dau peste româna voastră stâlcită. Şi trebuie s-o-nghit, căci Oficiul pentru protecţia consumatorului nu se ocupă cu protecţia consumatorului de limbă română.
Eu pot doar să-mi vărs năduful aici.
Ceea ce şi fac.
Şi o s-o fac în continuare.
O să continui să nu fiu cititorul mut pe care vi-l doriţi, dar de care vi se rupe, atâta vreme cât vă citeşte şi tace.
Urlaţi prin ziare cerând respect.
Respectaţi-mi dreptul de a citi o limbă română corectă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .