Treceți la conținutul principal

Atentie la Fulga cu E-uri!

Laptele cu gust de căpşuni Fulga are în compoziţie o cantitate mare de zaharuri, fiind dezechilibrat din punct de vedere nutriţional, ne spune profesorul doctor Gh. Mencinicopschi.

Pe lângă zaharuri, produsul mai conţine şi un colorant care poate avea efecte adverse, mai ales asupra copiilor şi a persoanelor sensibile. E120, coşenila sau acidul carminic, poate provoca hiperactivitate şi deficienţă de concentrare şi de aceea are stabilită o doză zilnică admisă de 5 mg/kg corp.

În urma analizei, specialistul nostru nu recomandă consumarea produsului de copii şi de persoanele sensibile la aditivii utilizaţi.

Fulga. Lapte cu gust de căpşuni, grăsime 1,5%. Lapte semidegresat, omogenizat, ultrapasteurizat UHT. Lapte semidegresat 1,5% grăsime, zahăr, preparat de căpşuni (conţine: sirop de glucoză-fructoză; suc concentrat de căpşuni, aromă, stabilizator: pectină E440; regulator de aciditate: citrat de sodiu E331; colorant: coşenilă E120, acidifiant: acid citric E330). Valoare energetică: 62 kcal (262 kJ), proteine 3,2 g, glucide 9 g, lipide 1,5 g.
5637-117349-vst_1669.jpg
Cartea profesorului Gh. Mencinicopschi poate fi achizitionata de aici

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .