Treceți la conținutul principal

"Biblioteca lui Hitler" la Săptămâna Financiară

Vorbeam cu ceva timp in urma despre aceasta carte aici, a venit vremea sa apara si in Romania!
Săptămâna Financiară vă propune din 19 aprilie "Biblioteca lui Hitler", o incursiune fascinantă printre cărţile care au marcat personalitatea dictatorului nazist.

Volumul lui Timothy W. Ryback este o lucrare excelent documentată, bazată pe cercetările realizate de autor în Germania şi în SUA, dar şi pe rapoarte secrete şi evaluări oficiale ale bibliotecilor care găzduiesc ce a mai rămas în colecţiile de cărţi ale lui Hitler. Potrivit datelor strânse de Ryback, cărţile preferate ale lui Hitler erau "Robinson Crusoe", "Coliba unchiului Tom", "Călătoriile lui Guliver" şi "Don Quijote", pe care le considera cele mai mari opere ale literaturii universale.

Deţinea, de asemenea, operele complete ale lui William Shakespeare, în traducere germană. "A fi sau a nu fi" ("Hamlet") era citatul său favorit. Atunci când a murit, Hitler avea în jur de 16.000 de volume, o colecţie impresionantă de ediţii princeps, opere ale unor filosofi, istorici, poeţi, dramaturgi.

Sursa

Comentarii

tasha a spus…
O sa incerc sa caut cartea...poate am citit prea putin despre Hitler...
Mela a spus…
Am vazut reclama,am vazut-o si la chiosc dar nu am cumparat-o crezand ca nu e f interesanta.Din colectia Saptamana financiara si Finaciarul am aproape toate cartile.Recomand cele 2 romane ale lui Michael Palmer:A cincea fiola si Primul pacient,dar si alte carti precum cea despre Che Guevara.
Mela a spus…
Apropo,Tasha,nici eu nu stiu multe despre Hitler,deci trebuie obligatoriu cumparata!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .