Treceți la conținutul principal

"Biblioteca lui Hitler" la Săptămâna Financiară

Vorbeam cu ceva timp in urma despre aceasta carte aici, a venit vremea sa apara si in Romania!
Săptămâna Financiară vă propune din 19 aprilie "Biblioteca lui Hitler", o incursiune fascinantă printre cărţile care au marcat personalitatea dictatorului nazist.

Volumul lui Timothy W. Ryback este o lucrare excelent documentată, bazată pe cercetările realizate de autor în Germania şi în SUA, dar şi pe rapoarte secrete şi evaluări oficiale ale bibliotecilor care găzduiesc ce a mai rămas în colecţiile de cărţi ale lui Hitler. Potrivit datelor strânse de Ryback, cărţile preferate ale lui Hitler erau "Robinson Crusoe", "Coliba unchiului Tom", "Călătoriile lui Guliver" şi "Don Quijote", pe care le considera cele mai mari opere ale literaturii universale.

Deţinea, de asemenea, operele complete ale lui William Shakespeare, în traducere germană. "A fi sau a nu fi" ("Hamlet") era citatul său favorit. Atunci când a murit, Hitler avea în jur de 16.000 de volume, o colecţie impresionantă de ediţii princeps, opere ale unor filosofi, istorici, poeţi, dramaturgi.

Sursa

Comentarii

tasha a spus…
O sa incerc sa caut cartea...poate am citit prea putin despre Hitler...
Anonim a spus…
Am vazut reclama,am vazut-o si la chiosc dar nu am cumparat-o crezand ca nu e f interesanta.Din colectia Saptamana financiara si Finaciarul am aproape toate cartile.Recomand cele 2 romane ale lui Michael Palmer:A cincea fiola si Primul pacient,dar si alte carti precum cea despre Che Guevara.
Anonim a spus…
Apropo,Tasha,nici eu nu stiu multe despre Hitler,deci trebuie obligatoriu cumparata!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .