Treceți la conținutul principal

Domeniul Stirbey primavara!

A fost o dupa-amiaza insorita astazi, asa ca am plecat la rude si ne-am oprit la Domeniul Stirbey.
In 2007, Domeniul Ştirbey a fost achiziţionat de la moştenitorii familiei Ştirbey de către Bucharest Arena, care l-a redeschis publicului, păstrându-i caracterul de parte a patrimoniului cultural şi istoric naţional.
Palatul Stirbey – monument istoric in stil romantic, datand din secolul al XIX-lea
Mi-era dragă acea pădure cu covorul ei de flori ce se schimbă după anotimp, de la mica brânduşă galbenă până la floarea de măzărică din mijlocul verii, de un vânăt adânc, care-şi întindea minunatele mănunchiuri peste tot pământul. Când închid ochii parcă simt mirosul pătrunzător al tufişurilor de stejar care îşi răspândesc îndeosebi aroma spre seară şi par a-şi revărsa până şi fundul sufletului în ceasurile răcoroase ale amurgului” mărturiseşte Regina Maria despre domeniul de la Buftea al familiei Ştirbey.
© Decor
© Lebada neagra si porumbei
© Paun
© Iepurasi
© Pajistea verde
© Biserica din 1890
© Ponei
© Natura
Spre seara am facut placinta  de dovleac si ne-am delectat cu ea ! :))

Comentarii

Anonim a spus…
Domeniul a fost redeschis pentru vizitare? In urma cu o luna am vrut sa ma plimb acolo cu cativa prieteni si ni s-a comunicat de catre paznici ca nu se mai poate merge mai departe de restaurant. M-ar interesa foarte tare pentru ca am cativa musafiri din afara tarii carora as vrea sa le arat locul acesta.
Multumesc
Gingasia a spus…
Noi ne-am plimbat in tihna, este foarte relaxant. Ideea este sa nu prinzi vre`un eveniment ....
Poate ar fi bine sa dai un telefon: Str. ŞTIRBEY VODĂ, nr. 36, oraş Buftea, Judeţul Ilfov
Telefon: 0374.055.593
Telefon restaurant: 0374.055.593
E-mail: office@domeniulstirbey.ro
Prin nopti tacute a spus…
http://www.jurnaluldearges.ro/reportaj/amorul-secret-al-printului-alb
Gingasia a spus…
Familiile nobiliare ....am citit despre Printul alb!:)
Anonim a spus…
Frumoase poze.Te invidiez pt ca ai vizitat asa minunatie!
Gingasia a spus…
Poti ajunge si tu ai adresa mai sus! Numai bine!
Anonim a spus…
Este doar de reclama, dar nu poti vizita domeniul decat, poate, cu conditia sa "vizitezi" mai intai restaurantul: altfel peste tot semne de interdictie, pentru acces, fotografiere...inca o realizare a afaceristilor de tip nou...
Gingasia a spus…
Cu siguranta aceste poze nu reprezinta o reclama, probabil acum au pus interdictie!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .