Treceți la conținutul principal

Domeniul Stirbey primavara!

A fost o dupa-amiaza insorita astazi, asa ca am plecat la rude si ne-am oprit la Domeniul Stirbey.
In 2007, Domeniul Ştirbey a fost achiziţionat de la moştenitorii familiei Ştirbey de către Bucharest Arena, care l-a redeschis publicului, păstrându-i caracterul de parte a patrimoniului cultural şi istoric naţional.
Palatul Stirbey – monument istoric in stil romantic, datand din secolul al XIX-lea
Mi-era dragă acea pădure cu covorul ei de flori ce se schimbă după anotimp, de la mica brânduşă galbenă până la floarea de măzărică din mijlocul verii, de un vânăt adânc, care-şi întindea minunatele mănunchiuri peste tot pământul. Când închid ochii parcă simt mirosul pătrunzător al tufişurilor de stejar care îşi răspândesc îndeosebi aroma spre seară şi par a-şi revărsa până şi fundul sufletului în ceasurile răcoroase ale amurgului” mărturiseşte Regina Maria despre domeniul de la Buftea al familiei Ştirbey.
© Decor
© Lebada neagra si porumbei
© Paun
© Iepurasi
© Pajistea verde
© Biserica din 1890
© Ponei
© Natura
Spre seara am facut placinta  de dovleac si ne-am delectat cu ea ! :))

Comentarii

Anonim a spus…
Domeniul a fost redeschis pentru vizitare? In urma cu o luna am vrut sa ma plimb acolo cu cativa prieteni si ni s-a comunicat de catre paznici ca nu se mai poate merge mai departe de restaurant. M-ar interesa foarte tare pentru ca am cativa musafiri din afara tarii carora as vrea sa le arat locul acesta.
Multumesc
Gingasia a spus…
Noi ne-am plimbat in tihna, este foarte relaxant. Ideea este sa nu prinzi vre`un eveniment ....
Poate ar fi bine sa dai un telefon: Str. ŞTIRBEY VODĂ, nr. 36, oraş Buftea, Judeţul Ilfov
Telefon: 0374.055.593
Telefon restaurant: 0374.055.593
E-mail: office@domeniulstirbey.ro
Prin nopti tacute a spus…
http://www.jurnaluldearges.ro/reportaj/amorul-secret-al-printului-alb
Gingasia a spus…
Familiile nobiliare ....am citit despre Printul alb!:)
Mela a spus…
Frumoase poze.Te invidiez pt ca ai vizitat asa minunatie!
Gingasia a spus…
Poti ajunge si tu ai adresa mai sus! Numai bine!
Anonim a spus…
Este doar de reclama, dar nu poti vizita domeniul decat, poate, cu conditia sa "vizitezi" mai intai restaurantul: altfel peste tot semne de interdictie, pentru acces, fotografiere...inca o realizare a afaceristilor de tip nou...
Gingasia a spus…
Cu siguranta aceste poze nu reprezinta o reclama, probabil acum au pus interdictie!

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…